Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011


ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις
Δημοσιεύθηκε στις: 11-10-2011

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου μαζί με το ΠΑΜΕ απηύθυναν τρία πρωτοβάθμια σωματεία σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Ο κ. Φώτης Ρηγανάκος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, σημείωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πως: «Εκτιμάμε ότι ένας δρόμος υπάρχει για την εργατική τάξη και τον λαό μας. Ο δρόμος της οργανωμένης ανυπακοής, της αντίστασης, αλλά και της αλλαγής των συσχετισμών ακόμα και στο ζήτημα της εξουσίας. Δεν θα σταματήσουν να παίρνουν μέτρα, η χρεοκοπία του λαού είναι δεδομένη και ένα ζήτημα που πρέπει να μπει είναι η διεκδίκηση με βάση τις ανάγκες μας. Γι’ αυτό και καλούμε τους εργάτες, τους αγρότες, του μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες, τους νεολαίους στις 19 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στη συγκέντρωση των σωματείων μας μαζί με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ». Για τον Αγροτικό Σύλλογο του τέως Δήμου Μηθύμνης ο κ. Σοφοκλής Τσουρουνάκης ανέφερε πως «η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα μέτρα που κατέθεσαν στη Βουλή αφαιρούν από τους συνταξιούχους 1 δισ. 24 εκατ. ευρώ· αυτό τα λέει όλα. Γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο στις 19 του μηνός να μην λείπει κανένας από το συλλαλητήριο».
Τέλος, η Αγγελική Αλαμάνου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Τρόφιμα και Ποτά, αφού τόνισε τη σημασία της συμμετοχής και στην απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου, ανέφερε πως αύριο στο Ε.Κ. (πίσω αίθουσα), στις 8 μ.μ., θα γίνει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου, στην οποία καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου