Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011


ΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι.
Αντιφασιστική πορεία χθες στη Χαλέπα
Δημοσιεύθηκε στις: 01-10-2011

Αντιφασιστική πορεία χθες το απόγευμα στη Χαλέπα από σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. Χανίων, μαθητές και νεολαίους, με αφορμή την επίθεση σε βάρος της κατάληψης του Ιδρύματος την περασμένη Τρίτη.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην παιδική χαρά μπροστά στο Τ.Ε.Ι., όπου με μικροφωνική καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής στην κινητοποίησή τους, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 μ.μ., με διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Χαλέπας και μοίρασμα φυλλαδίων. Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν και τα: «Αν δεν αγωνισθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές», «Ούτε στη Χαλέπα ούτε πουθενά, τσακίστε του φασίστες σε κάθε γειτονιά».
«Μετά τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης, που δεχτήκαμε μία επίθεση από ανθρώπους έξω από το Τ.Ε.Ι., από την περιοχή της Χαλέπας, νεαρούς στην ηλικία, που προφανώς υποκινούνται από δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις, είμαστε εδώ για να πούμε τέρμα, ως εδώ. Οι παρακρατικές επιθέσεις σε ομάδες, όπως οι φοιτητές, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και έναν μήνα, δεν είναι τυχαίες. Στρέφονται ενάντια στους αγωνιζόμενους και σε όφελος της κυβέρνησης του Μνημονίου», ανέφερε ο Γιώργος Ζαφειράκης, από το συντονιστικό της κατάληψης του Τ.Ε.Ι.
Για συνέχιση των περυσινών γεγονότων (χάραξη καθηγήτριας με τον ναζιστικό σταυρό στο μπράτσο, επιθέσεις κ.λπ.) έκανε λόγο ο Χρήστος Κιούπης από την «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», υπογραμμίζοντας, όπως τόνισε, την ανάγκη της «μαζικής και οργανωμένης αντίδρασης ενάντια στους νοσταλγούς των χιτλερικών καθεστώτων».

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Στο θέμα αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του το συντονιστικό της κατάληψης του Πολυτεχνείου Κρήτης. «Με το ξέσπασμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων και με τις κατειλημμένες Σχολές να φτάνουν πάνω από 300, η κυβέρνηση ανήμπορη να ελέγξει τις διαθέσεις των φοιτητών που βγαίνουν στο προσκήνιο, ενεργοποιεί τους παρακρατικούς μηχανισμούς της προκειμένου να τρομοκρατήσει την αγωνιζόμενη νεολαία σε όλη την Ελλάδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται πως: «Δεν είναι τυχαίο που φασιστικές πρακτικές τέτοιου μεγέθους εμφανίζονται στα Χανιά μετά από πολλά χρόνια, ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση στα λαϊκά στρώματα και σε κάθε φωνή που αντιστέκεται. Ο χανιώτικος λαός, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές πρέπει άμεσα να καταδικάσουν και να απομονώσουν με κάθε μέσο τέτοια φαινόμενα, δίνοντας το μήνυμα πως ο αγωνιζόμενος κόσμος που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον δεν τρομοκρατείται, δεν πτοείται, γίνεται κάθε μέρα ακόμα πιο δυνατός.
Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν! Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος είναι αγώνας όλου του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου