Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ξέφυγε στην κορυφή ο Πλατανιάς
Διαδρομές / στο δρόμο

diadromes14ian

diadromes6ian

diadromes31dek

X-MAS 2011
Ηλεκτρονική Έκδοση
Η Εφημερίδα σε PDF
Κατεβάστε την εφημερίδα μας σε PDF
ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Προτάσεις προς την τοπική Αυτοδιοίκηση

Γράψτε τη δική σας άποψη





Αποστείλετε το άρθρο με emailΕκτυπώστε αυτό το άρθροShare it... 0
ΤΟΠΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:
Εξεταστικό κέντρο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
Δημοσιεύθηκε στις: 16-01-2012

Πρωτοβουλία για τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου για τις Πανελλήνιες στην Κρήτη για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες των ΕΠΑΛ αναλαμβάνει το 'Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία Κρήτης'.
Πέρυσι δεν λειτούργησε στην Κρήτη εξεταστικό κέντρο με αποτέλεσμα οι οικογένειες 150 παιδιών περίπου να χρειαστεί να μεταβούν στην Αθήνα με τεράστιο οικονομικό κόστος.
«Καλούμε όλους τους γονείς παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στα ΕΠΑΛ της Κρήτης που δίνουν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογό μας στα 6940703345 (Vodafone) και 6972849822 (Cosmote) ώστε να συνυπογράψουμε κάποιο κείμενο και να πιέσουμε το Υπουργείο να γίνει εξεταστικό κέντρο στην Κρήτη», δηλώνει στα 'Χ.Ν.' η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ειρήνη Μαστοράκη.
Πέρυσι, εξαιτίας του ότι δεν λειτούργησε εξεταστικό κέντρο 3 παιδιά δεν έδωσαν εξετάσεις και προτίμησαν να πάρουν μόνο απολυτήριο, ενώ για φέτος υπολογίζεται ότι 170 παιδιά από όλο το νησί θα δώσουν εξετάσεις. «Χίλια ευρώ είναι το κόστος για μια οικογένεια για να ανέβει και να κατέβει από την Αθήνα, να βρει σπίτι έτσι ώστε να μείνει για μια εβδομάδα που διαρκούν οι εξετάσεις», λέει η κα Μαστοράκη.
Η ανάγκη για λειτουργία εξεταστικού κέντρου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία στην Κρήτη αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου. «Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις γίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες σε όλη την Ελλάδα. Κατ? εξαίρεση, ρατσιστικά και χωρίς καμία δικαιολογία από πέρυσι ψήφισαν μια εγκύκλιο με την οποία ξεχώρισαν τα παιδιά των ΕΠΑΛ της 3ης Λυκείου επειδή δίνουν προφορικές εξετάσεις να μη δώσουν στην Περιφέρειά τους, στα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα αλλά σε κεντρικά σημεία στην Ελλάδα (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο) προκειμένου να διαφυλάξουν λέει την ασφάλεια των θεμάτων», υπογραμμίζει η πρόεδρος του σωματείου συμπληρώνοντας πως «όταν εμείς είπαμε ότι μπορούσαμε να βρούμε φόρμουλα με security που να εξασφαλίζει το αδιάβλητο το εξετάσεων μάς είπαν ότι δεν είχαν χρήματα για να στείλουν Επιτροπή στην Κρήτη. Εμείς πάλι προτείναμε να μαζέψουμε εμείς οι γονείς τα χρήματα για την πληρωμή της τριμελούς Επιτροπής. Μπορούμε ως γονείς να μαζέψουμε τα 20.000 ευρώ που απαιτούνται και να τους πληρώσουμε και για τις υπερωρίες, τα εκτός έδρας, να τους φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία γονιών και να έχουμε συνδρομή από τον Ερυθρό Σταύρο για την υγειονομική κάλυψη, ωστόσο και πάλι δεν έκαναν δεκτό το αίτημά μας. Σημειώνω εδώ ότι ενώ πέρυσι είχαν αποφασίσει από τον Ιανουάριο ότι θα καταργήσουν το εξεταστικό κέντρο στην Κρήτη, εμάς μας ενημέρωσαν τον Απρίλη έτσι ώστε να μην μπορούμε να προσφύγουμε με ασφαλιστικά μέτρα ή άλλα νομικά μέσα. Γι? αυτό και καλούμε τους γονείς να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο και να δούμε όλοι μαζί πώς θα δράσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου