Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥΝ
Προσπάθειες για στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης
Δημοσιεύθηκε στις: 19-01-2012

Τη συνέχιση των προσπαθειών και του αγώνα για τη δημιουργία στεγνού προγράμματος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και τη νέα χρονιά προανήγγειλε το παράρτημα Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών. Στη χθεσινή κοπή πίτας του ΕΣΥΝ Χανίων έγινε μια αναφορά στις δράσεις και στους στόχους του Συμβουλίου και στον προγραμματισμό για το μέλλον.
Επίσης από το μέλος του Δ.Σ. κ. Ν. Φραγκομιχελάκη έγινε μια ανάλυση του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο κ. Γιώργος Τσαουσάκος πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων του ΕΣΥΝ επεσήμανε πως «από πέρυσι που έχουμε στην πόλη μας τον συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ λειτουργεί ανακουφιστικά γιατί οι γονείς και οι χρήστες βρήκαν μια ανοιχτή πόρτα στο στεγνό πρόγραμμα της 'Αριάδνης' στο Ηράκλειο. Ο συμβουλευτικός σταθμός είναι το πρώτο στάδιο, το δεύτερο είναι το στεγνό πρόγραμμα αυτό καθαυτό. Πιστεύω ότι όλο το κοινωνικό σύνολο των Χανίων θα πρέπει να αγωνιστεί για να δώσουμε λύση για τους χιλιάδες χρήστες των Χανίων, διαφορετικά το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και θα μεγεθύνεται».
Ο κ. Τσαουσάκος τόνισε πως μέσα στο κλίμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης θα πρέπει να αναμένεται ένταση του προβλήματος των ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάσθηκαν οι δράσεις, οι στόχοι, ο προγραμματισμός για το μέλλον και μια ανάλυση στο νομοσχέδιο που επίκειται προς ψήφιση για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών από τον κ. Φραγκομιχελάκη.

ΣΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συνάντηση για πρόληψη από τις εξαρτήσεις
Eνημερωτική συνάντηση γύρω απ’ την πρόληψη των εξαρτήσεων για τους μαθητές του Γ3 τμήματος του 7ου Γυμνασίου Χανίων πρόκειται να πραγματοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, σήμερα Πέμπτη από τις 9 έως τις 11 το πρωί.
Συντονίστρια του προγράμματος θα είναι η κοινωνιολόγος Αλεξάνδρα Τερεζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου