Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012


ΤΟΠΙΚΑ
ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Δωρεάν μαστογραφίες από κινητή μονάδα
Δημοσιεύθηκε στις: 24-01-2012

'Η πρωτοβουλία είναι πολύ θετική ειδικά για μας τις γυναίκες της επαρχίας', τονίζει η κα Εφη, μία από τις δεκάδες γυναίκες που χθες το πρωί βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο Πλατανιά προκειμένου να προχωρήσουν σε δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου του μαστού από την κινητή μονάδα της Περιφέρειας. Οι εξετάσεις γίνονται με τη συνεργασία του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πλατανιά, της Περιφέρειας, της Κ.Ε.ΔΗ.Π., που είναι υπεύθυνη για το 'Βοήθεια στο σπίτι', στην κινητή μονάδα μαστογραφίας.
'Αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία να ευαισθητοποιηθούν οι γυναίκες για τον έλεγχο αυτό καθώς η πρόληψη είναι ζωή', ανέφερε η κα Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πλατανιά, συμπληρώνοντας πως 'ο προληπτικός έλεγχος, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, σώζει ζωές. Κάνω έκκληση στις γυναίκες του Δήμου, ειδικά εκείνες που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και στερούνται οικονομικής δυνατότητας, να προσέλθουν και να επωφεληθούν των εξετάσεων. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη και θα παρακαλέσουμε την Περιφέρεια να το επαναλάβει'. Ο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, κ. Γιώργος Πιτσούλης, που επισκέφθηκε το Δημαρχείο, τόνισε πως για την Περιφέρεια 'αποτελεί στρατηγική επιλογή η δημιουργία παιδείας πρόληψης. Υπηρετώντας αυτήν την αρχή ξεκινάμε με την κινητή μονάδα από τον Δήμο Πλατανιά, μια εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης. Στόχος η δημιουργία παιδείας πρόληψης και όχι να υποκαταστήσουμε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιδιώτες γιατρούς'.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• Σήμερα στη Δ.Ε. Βουκολιών, έξω από το περιφερειακό ιατρείο Βουκολιών, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
• Αύριο στη Δ.Ε. Μουσούρων, έξω από το Δημαρχείο του Αλικιανού, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
• Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στη Δ.Ε. Κολυμπαρίου στον χώρο του λιμανιού Κολυμπαρίου, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
• Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στη Δ.Ε. Πλατανιά (τελευταία ημέρα), έξω από τον χώρο του Δημαρχείου (στο Γεράνι Χανίων), από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
Οι γυναίκες που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία θα πρέπει να ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: Ηλικία: 40 - 70 ετών, οικογενειακό ιστορικό που αφορά κυρίως τον μαστό.
Αποκλείονται οι γυναίκες: που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών και γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου