Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012


ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Κλείνει το Τελωνείο;
Δημοσιεύθηκε στις: 12-01-2012

Για οριστικό κλείσιμο του Τελωνείου Κισάμου, όπως και άλλων Τελωνείων σε όλη την Κρήτη από τον Φεβρουάριου, μιλούν οι αλιείς εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον του επαγγέλματος τους.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν τόσο από το Τελωνείο Χανίων όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών η υπηρεσία στην Κίσαμο θα κλείσει οριστικά τον επόμενο μήνα.
«Είχα την πληροφορία από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά μίλησα και με τον διευθυντή του Τελωνείου Χανίων που μου είπε ότι έχει ενημερωθεί πως σε έναν μήνα περίπου θα κλείσει το Τελωνείο Κισάμου και όλοι οι αλιείς θα εξυπηρετούνται από τα Χανιά, από το κεντρικό. Πώς θα εξυπηρετηθούμε, με ποιον τρόπο, αναμένουμε ακόμα να μάθουμε», δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Κισάμου και Κολυμπαρίου κ. Στέφανος Γρηγοράκης.
Η νέα αυτή εξέλιξη ανατρέπει όλες τις... υποσχέσεις που κατά καιρούς είχαν πάρει οι αλιείες από πολιτικούς παράγοντες των Χανίων και της Κρήτης για συνέχιση λειτουργιάς του Τελωνείου. «Δυστυχώς είναι πολύ αρνητική εξέλιξη και είμαστε απογοητευμένοι. Η αλήθεια είναι ότι στα Υπουργεία, στις υπηρεσίες κουμάντο κάνει η τρόικα, οι Γερμανοί. Δεν κάνουμε κουμάντο εμείς. Μέχρι τώρα με μια υπάλληλο που ερχόταν κάθε 2 - 3 ημέρες στο Καστέλι κάναμε τη δουλειά μας, τώρα και εμείς δεν ξέρουμε..», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκης.
Σημειώνεται πως το Τελωνείο Κισάμου λειτουργούσε στην περιοχή από το 1880. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που λειτουργούσε με έναν υπάλληλο εξυπηρετούσε 48 αλιείς, 9 τουριστικά σκάφη, 550 ρακοκάζανα σε όλη την Κίσαμο, στην περιοχή του Κολυμπαρίου και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου