Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Νέος υποσταθμός της ΔΕΗ
Δημοσιεύθηκε στις: 21-01-2012

Στην περιοχή 'Σπήλιος', στα όρια του Πιθαρίου, προτίθεται να κατασκευάσει τον υποσταθμό της η ΔΕΗ, σύμφωνα και με τη διακήρυξη του διαγωνισμού για την αγορά οικοπέδου στη συγκεκριμένη περιοχή. Το οικόπεδο θα βρίσκεται δίπλα στον Ναύσταθμο.
'Αν και υπήρξε μία καθυστέρηση από μεριάς της ΔΕΗ, είδαμε να δημοσιεύεται η προκήρυξη για την αγορά οικοπέδου όπου θα εγκατασταθεί ο υποσταθμός. Αυτός ο υποσταθμός, σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες της περιοχής, θα δώσει λύσεις στο ενεργειακό πρόβλημα του Ακρωτηρίου', δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου, κ. Μανούσος Λιονάκης.
Αναφορικά με τον χώρο όπου θα γίνει ο υποσταθμός ο κ. Λιονάκης είπε ότι βρίσκει σύμφωνο τον Δήμο, τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής. 'Σε μια σύσκεψη που είχαμε με τα Τοπικά Συμβούλια του Ακρωτηρίου, τους κατοίκους, τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αναδείχθηκε πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση του δικτύου καθώς πολλές φορές κόβεται το ρεύμα σε οικισμούς, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις. Πιστεύω ότι το έργο αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν'.
Για την κατασκευή του υποσταθμού η ΔΕΗ θα επενδύσει το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου