Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Αποκατάσταση προβλημάτων στην ενδοχώρα
Δημοσιεύθηκε στις: 14-01-2012

Ιδανικές συνθήκες για... εκδρομή θα επικρατούν το Σαββατοκύριακο στα ορεινά των Χανίων μετά τη βαρυχειμωνιά των προηγούμενων ημερών.
Ολες οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση και στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία είχαν αποκατασταθεί μέχρι χθες το απόγευμα, ενώ είχαν καθαριστεί και τα δύο ρεύματα του δρόμου από τους Λάκκους προς τον Ομαλό και στον Σελινιώτικο Γύρο είχαν διανοιχτεί οι δρόμοι από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Πλατανιά, έτσι ώστε η συγκοινωνία προς και από το οροπέδιο να γίνεται χωρίς προβλήματα.
'Ολα τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και ο Ομαλός θα είναι διαθέσιμος σε όλο τον κόσμο, ώστε να τον επισκεφθεί. Το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής θα τον αποζημιώσει', ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πλατανιά, κ. Μανώλης Σολιδάκης.
Οπως τόνισε ο κ. Σολιδάκης τα τελευταία προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν χθες το απόγευμα με επιτυχία ήταν αυτά που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση. 'Με δικό μας χωματουργικό μηχάνημα ανοίξαμε τον δρόμο στον Σελινιώτικο Γύρο έτσι ώστε να φτάσουν τα συνεργεία της ΔΕΗ σε ένα σημείο που υπήρχε βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο και να το αποκαταστήσουν. Ετσι κανονικά γίνεται η ηλεκτροδότηση όλης της περιοχής', ανέφερε ο κ. Σολιδάκης. Αναφορικά με την πρόσβαση στον Ομαλό τόνισε πως 'γίνεται άφοβα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ανοιχτός ο δρόμος για όποιον θέλει να ανέβει στον Ομαλό και προσωπικά εγγυώμαι πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα'.
Για το ίδιο θέμα ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων, κ. Τ. Κουρουπάκης, επεσήμανε πως η διέλευση των οχημάτων προς και από τις ορεινές περιοχές διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη. Μοναδικό ζήτημα θα είναι οι δυνατοί άνεμοι, ειδικά στα δυτικά του νησιού, όπως ανέφερε ο διευθυντής Επιχειρησιακής Υποστήριξης και Μετεωρολογικών Παρατηρήσεων της Ε.Μ.Υ., κ. Μανώλης Λέκκας. Κατά τόπους είναι πιθανό να υπάρξουν κάποια καιρικά φαινόμενα, όπως βροχή, τα οποία, όμως, δεν πρέπει να ανησυχούν.
Αντίθετα από τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με χαρακτηριστικό το έντονο ψύχος και έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου