Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012


ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΜΟΥΡΝΙΩΝ
Εκτέλεση 25χρονου σε ενέδρα
Δημοσιεύθηκε στις: 28-01-2012

Εκτέλεση εν ψυχρώ στη μέση της εθνικής οδού με θύμα έναν 25χρονο κτηνοτρόφο, τον Μανώλη Μιχελιουδάκη από το Ροδωπού Κολυμπαρίου, χθες το μεσημέρι στα Χανιά.
Ο δράστης ένας 30χρονος επίσης κτηνοτρόφος από τα Κεραμειά, που πυροβόλησε με καραμπίνα και σε βάρος του 23χρονου αδελφού του θύματος, τράπηκε σε φυγή και με τα στοιχεία του να είναι γνωστά αναζητείτο χθες το βράδυ σε διάφορες περιοχές του Νομού από τις αστυνομικές δυνάμεις. Για τον φόβο αντιποίνων η οικία του δράστη τέθηκε υπό φρούρηση από αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία του φονικού ήταν τα βοσκοτόπια στην περιοχή του Ομαλού, που εκμεταλεύονταν οι δύο κτηνοτρόφοι και οι οικογένειές τους.

ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ
Το άτυχο θύμα είχε πάει με το αυτοκίνητό του -ένα αγροτικό 4Χ4- σε κατάστημα στη Σούδα για την αγορά ζωοτροφών. Μαζί του, με άλλο αυτοκίνητο, επίσης 4Χ4 και ο κατά δύο χρόνια μικρότερος αδερφός του κι ένα ακόμη άτομο.
Ο 30χρονος δράστης είδε τα δύο αδέρφια που έφυγαν από τη Σούδα στις 3 περίπου το μεσημέρι με τα αυτοκίνητά τους. Ανέπτυξε ταχύτητα στο όχημά του και τελικά τα πλησίασε, αφού κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα επειδή ήταν φορτωμένα με ζωοτροφές, στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Χανιά στον κόμβο των Μουρνιών. Ο άτυχος Μ. Μιχελιουδάκης κινείτο πίσω από το όχημα που οδηγούσε ο αδελφός του και σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος κτηνοτρόφος μέσα από το αυτοκίνητο και οδηγώντας παράλληλα με το όχημα του 25χρονου πυροβόλησε τον άτυχο νέο με την κυνηγετική του καραμπίνα και τα χονδρά σκάγια του επέφεραν περίπου 13 - 14 πλήγματα αριστερά στην πλάτη στο ύψος του θώρακα. Ο δράστης δε σταμάτησε στη δολοφονία που μόλις είχε διαπράξει. Ανέπτυξε ταχύτητα πλησίασε και τον μικρότερο αδερφό του θύματος, έστρεψε το όπλο του και προς τον 23χρονο, τα σκάγια όμως βρήκαν μονάχα τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο νεαρός και επέβαινε επίσης ένα φιλικό του πρόσωπο.
Ο 25χρονος εξέπνευσε δυστυχώς μετά από 15 περίπου λεπτά παρά την άμεση μεταφορά του από τον αδελφό του στο Νοσοκομείο, που βρίσκεται πολύ κοντά.
Στο Νοσοκομείο βρέθηκαν πολλοί συγγενείς και φίλοι του θύματος συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ
Ο αδελφός του θύματος αναγνώρισε στο πρόσωπο 30χρονου από τα Κεραμειά τον άνθρωπο που πυροβόλησε και ενημέρωσε, παράλληλα, τις Αρχές. Η Αστυνομία με βάση τις περιγραφές και τα στοιχεία που έδωσε ο 23χρονος και ο φίλος του εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δολοφόνου. Ερευνες έγιναν στο σπίτι του στο χωριό Βαντές αλλά και στο σπίτι του πατέρα του στο χωριό Παναγιά χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα μέχρι αργά χθες τη νύχτα. Ωστόσο, δόθηκε εντολή να φρουρούνται από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας το σπίτι του 30χρονου και του πατέρα του υπό τον φόβο αντιποίνων. Δράστης και θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν έρθει σε προστριβές στο παρελθόν για το θέμα της εκμετάλλευσης βοσκοτόπων που διατηρούσαν στον Ομαλό και για ζώα τους που χάνονταν στην περιοχή.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν γνώριζαν να σημειώθηκε τελευταία κάποιο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των πρωταγωνιστών της τραγωδίας, που να 'δικαιολογεί' τις πράξεις του δράστη, ο οποίος επιχείρησε να σκοτώσει και τα δύο αδέρφια αλλά τελικά κατάφερε να στερήσει με τον τρόπο αυτό τη ζωή μονάχα του 25χρονου Μ. Μιχελιουδάκη.
Ο άτυχος νέος θα κηδευτεί σήμερα στις 3 μ.μ. από τον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Ροδωπού και στο εκεί νεκροταφείο.

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
«Κακώσεις στον θώρακα»
Από «κακώσεις στον θώρακα» προήλθε ο θάνατος του 25χρονου κτηνοτρόφου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη που πραγματοποίησε και τη νεκροψία - νεκροτομή. Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο ιατροδικαστής σημείωσε πως τα σκάγια από το κυνηγετικό όπλο προκάλεσαν σοβαρή αιμορραγία στο θύμα. «Ηταν μεγάλα σκάγια, βέβαια αυτό ακόμα θα το διερευνήσουμε αλλά φαίνεται να ήταν μεγάλου διαμετρήματος. Το θύμα εξέπνευσε με βάση τα ευρήματα μετά από 15 - 30 λεπτά. Η απόσταση βολής δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα», τόνισε ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου