Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΙΣΑΜΟΣ-ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ


ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Δολοφονία πίσω από το μακάβριο εύρημα
29-01-2011

Δολοφονημένος και στα πρώτα στάδια της... μουμιοποίησης ήταν ο άτυχος άντρας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε, την περασμένη Τρίτη, σε αγροτική περιοχή, κοντά στο Καστέλλι Κισάμου.
H νεκροψία - νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατος του άντρα προήλθε από μαχαιριά στον λαιμό, ενώ η παρατεταμένη κράτηση του σώματός του σε θερμό και ξηρό περιβάλλον συνετέλεσε, ώστε το πτώμα σχεδόν να μουμιοποιηθεί.
To πτώμα είχε εντοπιστεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης στην αγροτική περιοχή 'Νταμάρι', κοντά στον οικισμό Ανω Πύργος. Αρχικά εξαιτίας της προχωρημένης σήψης δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί ούτε το φύλο του πτώματος ούτε η ηλικία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη νεκροψία - νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι το πτώμα είναι αντρός ηλικίας από 25 έως 55 ετών. Κάποια στοιχεία στα χαρακτηριστικά του, κυρίως, στα μαλλιά δείχνουν ότι πρέπει να είναι είτε αθιγγανικής καταγωγής είτε αραβικής.
Ο θάνατός του προσδιορίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου του 2010 και μια από τις βασικές αιτίες ήταν ένα σοβαρό τραύμα με μαχαίρι που έφερε στον λαιμό. Οι άγνωστοι δράστες ή ο δράστης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κράτησαν το σώμα του νεκρού αντρός τουλάχιστον για δύο μήνες σε θερμό - ξηρό περιβάλλον μέσα σε νάιλον, με αποτέλεσμα πέραν της σήψης να ξεκινήσει και μια διαδικασία μουμιοποίησης του σώματος. Για περαιτέρω ανάλυση DNA πάρθηκαν κύτταρα από το σώμα, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή δεν είχε αναφερθεί εξαφάνιση ατόμου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου