Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
“Πράσινη”… αντιπαράθεση
24-01-2011

Αντιπαράθεση για τo πρόγραμμα 'Πράσινη Ανάπτυξη' στον Δήμο Πλατανιά, με τον προηγούμενο δήμαρχο, Γιώργο Τσαγκαράκη, να επιρρίπτει ευθύνες σε συμβούλους από τη Δημοτική Ενότητα Πλατανιά για 'απένταξη της ανάπλασης 11 πλατειών σε χωριά της περιοχής'.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσαγκαράκη, υποστήριξε πως δεν υπάρχει 'καμία απένταξη' και ότι η Περιφέρεια δεν έχει εντάξει στο πρόγραμμα την ανάπλαση των πλατειών.
Το Δ.Σ. ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή αιτήματος ένταξης στο πρόγραμμα 'Πράσινη Ανάπτυξη' του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Κοντομαρί. Μετά από αυτήν την απόφαση ο κ. Τσαγκαράκης μίλησε για 'ταφόπλακα στις αναπλάσεις πλατειών έντεκα χωριών και ειδικότερα σε Ντερέ, Συρίλι, Ξηροκάμπι, Μόδι, Μανωλιόπουλο, Βρύσες, Πατελάρι, Κυπάρισσος, Λουτράκι και αλλού. Ενώ οι μελέτες ήταν ώριμες και ένα μέρος τους είχε ενταχθεί στην «Πράσινη Ανάπτυξη», με μια πρόσθετη χρηματοδότηση, που είχε υποσχεθεί ο γ.γ. της Περιφέρειας, ολοκληρώνονταν όλες οι πλατείες και άλλαζαν τη μορφή των χωριών'. Ο κ. Τσαγκαράκης σημείωσε πως 'με απόφαση της πλειοψηφίας το έργο μπήκε στις καλένδες. Το λυπητερό είναι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, που κατάγονται από τα ιδια τα χωριά και συγκεκριμένα οι κ. Βλαζάκης, Μαυρογένης, Σταματάκης, Κολομπάκης καταψήφισαν τις αναπλάσεις των χωριών τους'.
Απαντώντας ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε πως η απόφαση του Δ.Σ. 'επαναφέρει την απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Πλατανιά περί της αναγκαιότητας δημιουργίας ενός παιδικού σταθμού με τους περιβάλλοντες χώρους και τον εξοπλισμό του. Η αλλαγή που είχε κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ώστε να απενταχθεί το έργο του βρεφονηπιακού και να μπει στη θέση του η ανάπλαση των πλατειών δεν έχει γίνει δεκτή προς το παρόν από την Περιφέρεια Κρήτης. Ετσι εμείς επαναφέρουμε ως έργο προτεραιότητας τον παιδικό σταθμό και συγχρόνως για τέσσερις πλατείες του Δήμου Πλατανιά θα ζητήσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Πράσινη Ανάπτυξη». Δεν υπάρχει καμία ταφόπλακα για κανένα έργο. Απλά επισημαίνω ότι ο βρεφονηπιακός είναι ενταγμένο ήδη στην «Πράσινη Ανάπτυξη»'.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
Να γίνουν αλλαγές στις προτάσεις του πρώην Δήμου Κολυμπαρίου για την 'Πράσινη Ανάπτυξη' ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιώργος Αγοραστάκης. Ο κ. Αγοραστάκης επεσήμανε πως οι προτάσεις του Δήμου Κολυμπαρίου αφορούν έργα που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την ελιά των Βουβών. Ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει μια αναπροσαρμογή και κάποια από αυτά να ακυρωθούν και στη θέση τους να μπουν έργα ανάπλασης σε άλλες περιοχές του πρώην Δήμου. Το ζήτημα θα απασχολήσει κάποιο από τα επόμενα Δ.Σ. Πλατανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου