Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ B/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
“Ουδεμία κατάργηση σχολείου στα Χανιά”
31-01-2011

Οι διαφαινόμενες καταργήσεις σχολείων κυριάρχησαν στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης τιμής για τους αποχωρήσαντες από την υπηρεσία καθηγητές της ΕΛΜΕ Χανίων.
To ζήτημα τέθηκε τόσο στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ.
Φέτος, λόγω του Ασφαλιστικού, οι καθηγητές, που βγήκαν στη σύνταξη, έφτασαν τους 60, σχεδόν διπλάσιοι σε σύγκριση με το παρελθόν.
Ερωτηθείς από τα 'Χ.Ν.' για το, αν και στην Παιδεία οι διορισμοί θα είναι 1 για κάθε 5 που αποχωρούν, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, κ. Κανδαράκης, απάντησε πως 'όπως έχει δηλώσει η ηγεσία του Υπουργείου, στον χώρο της Παιδείας δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, διότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με αυτές τις προϋποθέσεις. Οπως έχετε διαπιστώσει γίνεται ένας εξορθολογισμός του προσωπικού και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Εξάλλου και το καλοκαίρι, που υπήρχε μια ανησυχία όλων μας για το αν λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία, με τα όποια προβλήματα, λειτουργούν κανονικά'. Αναφορικά με την πρότασή του να κλείσουν κάποια σχολεία σε Βουκολιές, Κολυμπάρι, Κάντανο, από τη μεθεπόμενη σχολική περίοδο, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας σημείωσε πως 'μια από τις συνιστώσες της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και διάλογος χωρίς προτάσεις δεν γίνεται. Εγώ έκανα μια πρόταση που θα συζητηθεί ή μπορεί να μην συζητηθεί για να διαμορφωθεί ο χάρτης για τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε διάλογο ή να μην κάνουμε προτάσεις. Ομως για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή κάτι, όπως είναι φέτος τα σχολεία θα είναι και του χρόνου, ουδεμία συγχώνευση, ουδεμία κατάργηση. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει ένας διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες, τους νέους Δήμους και τα δεδομένα που έχουμε σε σχέση με το μαθητικό δυναμικό των Δημοτικών, για να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο χάρτης της Παιδείας στον Νομό μας'.
Το ζήτημα τέθηκε και στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χανίων, κ. Παύλο Κοτσιφάκη, ο οποίος και τόνισε πως σε περίπτωση που ισχύσει το μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις στην Εκπαίδευση 'θα έχουμε ζόρι'.
Για τους τιμηθέντες, συνταξιούχους πλέον, καθηγητές ο κ. Κοτσιφάκης παρατήρησε πως 'η αποχώρησή τους οφείλεται στον ασφαλιστικό νόμο και στο ότι το καθηγητικό σώμα έχει ωριμάσει και ηλικιακά και υπηρεσιακά καθώς πριν από 30 χρόνια είχε γίνει η μαζική είσοδος των καθηγητών με το άνοιγμα των τεχνικών σχολείων και τώρα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να φύγουν.
Τιμάμε τους συναδέλφους που έφυγαν από την υπηρεσία. Τους δίνουμε ένα αναμνηστικό δώρο και τους ευχόμαστε να ζήσουν πολλά, πάρα πολλά χρόνια ως συνταξιούχοι'.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, κα Χατζηδάκη, που σημείωσε πως 'ως Δήμος Χανίων θα είμαστε συνεργάτες και υποστηρικτές στα θέματα Παιδείας'.
Η ΕΛΜΕ έκοψε και την πίτα της, την οποία και ευλόγησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου