Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ 

Αυξημένα κρούσματα νεροκλοπών

Nεροκλοπές, παρεμβάσεις σε ρολόγια και αυθαίρετη χρήση νερού διαπιστώνεται στα Κεραμειά με τους κατοίκους και τους παραγωγούς που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους να διαμαρτύρονται για το «καθεστώς ανομίας» που επικρατεί στην περιοχή. Aπό τη μεριά της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που διαχειρίζεται και το νερό άρδευσης στην περιοχή υπάρχει μία παραδοχή ότι είναι δύσκολος ο έλεγχος στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα, ωστόσο με την πρόσληψη 8μηνητών που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική παρέμβαση .
Οπως τόνισε στα “Χ.Ν.” κάτοικος της περιοχής τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα νεροκλοπών και παρεμβάσεων στα υδρόμετρα. «Πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας και την ίδια στιγμή δεν έχουμε νερό, γιατί υπάρχουν άτομα που συστηματικά το κλέβουν, δεν πληρώνουν τίποτα και έχουν ανοικτά συνέχεια τις βάνες για τις περιουσίες και τα ζώα τους και σε εμάς φτάνει… σταγόνα.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα που βιώσαμε και αυτό το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην περιοχή παρουσιάζονταν φαινόμενα κακής διαχείρισης και κλοπών και παλαιότερα, ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα της κρίσης το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί.
Το ζήτημα ετέθη στον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Αντώνη Σχετάκη που παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα διαχείρισης νερού στη Δημοτική Ενότητα Κεραμειών. «Εχουν παρατηρηθεί ό,τι φαινόμενα μπορείτε να φανταστείτε. Αφαίρεση ρολογιών, παρεμβάσεις στα ρολόγια κ.ά. και οι υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη της καταμέτρησης φοβούνται να πάνε για να μην έχουν τίποτα χειρότερο» είπε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Αύριο Τρίτη η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα αναρτήσει τους πίνακες με τον διαγωνισμό προσλήψεων για 57 άτομα ανάμεσα σε πάνω από 500 υποψηφίους. Οι προσληφθέντες θα έχουν 8μηνη σύμβαση και αρκετοί από αυτούς θα τοποθετηθούν ως υδρονομείς και καταμετρητές σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα φαινόμενα κλοπών νερού. «Την Τρίτη ανακοινώνουμε τα ονόματα για 57 θέσεις 8μηνης διάρκειας.


Θα θυροκολλήσουμε τα ονόματα και τη μοριοδότησή τους. Στη συνέχεια έχουν δικαίωμα ενστάσεων στο Α.Σ.Ε.Π. όσοι θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί και πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι συμβασιούχοι αυτοί θα έχουν ξεκινήσει να εργάζονται. Από αυτούς ορισμένοι θα αναλάβουν την ευθύνη για ελέγχους και στην περιοχή των Κεραμειών» κατέληξε ο κ. Σχετάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου