Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 

Δομές Υγείας σε εγκατάλειψη

Ο Δήμος καθάρισε τον χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια ανώδυνου τοκετού 

Στον καθαρισμό της αυλής του οικοπέδου του πρώην ΠΙΚΠΑ -ανάμεσα στη Ν. Φωκά και στην Ελ. Βενιζέλου- προχώρησαν χθες συνεργεία του Δήμου Χανίων.
Mετά από καταγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση του χώρου, ο οποίος δεν ανήκει στον Δήμο Χανίων, αλλά στο Υπουργείο Υγείας και χρησιμοποιείται για σεμινάρια ανώδυνου τοκετού για εγγύους ο Δήμος αποφάσισε να παρέμβει.
«Παρότι ο χώρος δεν μας ανήκει προχωρήσαμε σε μία εκτεταμένη παρέμβαση στην αυλή με καθαρισμό και αποψίλωση της βλάστησης.
Παράλληλα, η πρόθεσή μας είναι να δώσουμε υλικά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης του χώρου» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Φραγγεδάκης, που σημείωσε πως ο Δήμος είναι πρόθυμος να συνδράμει στην αναβάθμιση του χώρου.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ξύλινο κτήριο μετά την κατάργηση του ΠΙΚΠΑ (Πατριωτικό Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αντιλήψεως) το 2003 που είχε ξεκινήσει με χρηματοδοτήσεις από τους Ελληνες ομογενείς του εξωτερικού (ΑΧΕΠΑ κ.ά.) παραχωρήθηκε στο Υπουργείου Υγείας.
Το συγκεκριμένο κτήριο στα Χανιά έχει δοθεί στην ευθύνη του Κέντρου Υγείας Βάμου που σε αυτό 2 – 3 φορές την εβδομάδα πραγματοποιεί μαθήματα ανώδυνου τοκετού από μαίες.
Ωστόσο, επειδή το κτήριο είναι παλιό έχει ανάγκη συντήρησης, ενώ ανάλογα είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον αύλειο χώρο του που για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίαζε κακή εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου