Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μουσική πανδαισία κάτω από την Πανσέληνο στη Ρόκκα Κισάμου

Μια μοναδική μουσική πανδαισία κάτω από την Πανσέληνο, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισάμου από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, προσφέρουν οι φορείς της περιοχής στα πλαίσια της «4ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου ».

Με πολύ κόπο και προσπάθεια των κατοίκων της Ρόκκας και των γύρω χωριών και μιας πλειάδας φορέων ο μοναδικός χώρος κάτω από το «Τρουλί» της Ρόκκας, πάνω από το φαράγγι και δίπλα στο χωριό είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τους χιλιάδες Χανιώτες και επισκέπτες που θα θελήσουν να απολαύσουν μια υψηλού επιπέδου ορχήστρα όπως είναι η «Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης» σε έργα Wagner, Bach, Vivaldi, Beethoven κα.
«Έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας για να προσφέρουμε λίγες στιγμές ψυχικής ανάτασης, γαλήνης ,ηρεμίας στους ανθρώπους που θα μας επισκεφθούν» είπε στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ρόκκας κ. Αντώνης Γιανναράκης τονίζοντας την πολύ προσωπική εργασία και τη συλλογική προσπάθεια με πολύ κόπο και μεράκι όλων των κατοίκων της περιοχής και την στήριξη τους από επαγγελματίες και φορείς.
Για τις ανάγκες της «4ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου» θα δοθούν χάρτες, έχουν διαμορφωθεί χώροι στάθμευσης πέριξ του χωριού θα υπάρχουν άτομα που θα κατευθύνουν τον κόσμο στον αρχαιολογικό χώρο, οι Σαμαρείτες του Ε.Σ. ασθενοφόρο, πυροσβεστική και βέβαια μπαρ για ένα μπουκάλι νερό και ένα αναψυκτικό.
Μια πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια όπως αποδείχθηκε και τα προηγούμενα τρία χρόνια που έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα όπως εξηγεί ο κ. Ευτύχης Παπαδάκης πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος της Ρόκκας. «Έχουμε αγωνιστεί να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν στην περιοχή μας. Η υποστήριξη του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, και έχουμε την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Κισάμου και της Περιφέρειας. Όλος ο κόσμος της περιοχή μας εργάστηκε αφιλοκερδώς, άνθρωποι μας έδωσαν χρήματα. Δεν είναι υπερβολή πως όλοι ζούμε για αυτήν τη βραδιά» δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Τη σημασία της «4ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου » αλλά και τους στόχους των διοργανωτών ώστε από του χρόνου να γίνει τριήμερο φεστιβάλ τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.
«Αυτή η εκδήλωση αποδεικνύει ότι η ενδοχώρα έχει δυνατότητες και προοπτικές να διοργανώνει σημαντικά γεγονότα με όχι μόνο καλλιτεχνική αλλά και αναπτυξιακή διάσταση. Ως Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια την «Αυγουστιάτιικη Πανσέληνο» και ιδιαίτερη φέτος που μας κάνει την τιμή να έρχεται μια εκ των σημαντικότερων ορχηστρών της Χώρας η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης.
Για να βρεθεί κάποιος το βράδυ της Πέμπτης στη Ρόκκα, τα κίνητρα είναι πολλά. Οι διοργανωτές στέκονται σε τρία:
• Το μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής.
• Τη δυνατότητα να ακούσει μια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα μια ευκαιρία που δεν έχουμε συχνά στα Χανιά.
• Να διαπιστώσει ότι οι μικρές κοινωνίες είναι σε θέση να πετυχαίνουν σημαντικά πράγματα.
Παράλληλα οι διοργανωτές τονίζουν την βοήθεια φορέων όπως οι Δήμοι Κισάμου και Πλατανιά, η ΟΑΚ που βοηθάει στη φιλοξενία της ορχήστρας, ηΑΝΕΚ που υποστηρίζει τις μεταφορές, το «Mοντέρνο» που προσφέρει ένα γεύμα.
«Όπως πέρυσι έτσι και φέτος περιμένουμε κόσμο ακόμα και από το εξωτερικό που θα έλθουν ειδικά για αυτήν την εκδήλωση και αυτό αποδεικνύει ότι τέτοιες δράσεις μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς» τόνισε ο κ. Σημανδηράκης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν μετάλλια κατασκευής της διακεκριμένης γλύπτριας Ασπασίας Παπαδοπεράκη στα οποία αποτυπώνεται το χωριό με τα βασικά του προϊόντα το λάδι και το κρασί, αλλά και τον πολιτισμό από τη μια και από την άλλη την Μινωική Bριτομάρτι ( την Κρητική θεά Άρτεμις ).
Πέρας προσέλευσης 20.30, έναρξη 21.30, είσοδος ελεύθερη, χρηστικά προτεινόμενα: χαμηλό παπούτσι, ζακέτα, μαξιλαράκι
Παρών και το Μουσικό Σχολείο


Τη εκδήλωση θα ανοίξει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων που θα έχει την ευκαιρία να δείξει την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται σε αυτό.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Παπουτσάκη αφού ευχαρίστησε τον κ. Σημανδηράκη «για την πρόταση του να συμμετέχουμε σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός» τόνισε πως «είναι μια τιμή για μας γιατί σπάνια ορχήστρες μεγάλες κατεβαίνουν στο νησί μας».
Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου θα αποδώσει το πρώτο μέρος από το Gloria του Α. Vivaldi και το πρώτο μέρος από την Καντάδα του Bach.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι η χορωδία του σχολείου μας θα συμπράξει με μια τόσο μεγάλη ορχήστρα. Τα παιδιά μας είναι ενθουσιασμένα και παρότι είναι καλοκαίρι, εποχή διακοπών με πολύ μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν και παρακολούθησαν τις πρόβες υπό την διδασκαλία της συναδέλφου Γεωργίας Νικολουδάκη» ανάφερε η κ. Παπουτσάκη.
Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ο κ. Γιώργος Παπαδάκης μίλησε για «μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού που δεν έχει ξαναγίνει στην Κρήτη, πρέπει να είμαστε περήφανοι όχι μόνο ως διοργανωτές, όχι μόνο ως Χανιά αλλά ως Κρητικοί. Και για μας ως Μουσικό σχολείο είναι τιμή να συμπράττουμε με μια τόσο μεγάλη ορχήστρα. Θέλουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο σχολείο μας. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου