Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Δράσεις αλληλεγγύης από τα συσσίτια της Σπλάντζιας

Πρόταση φιλοξενίας άπορης οικογένειας 

1Τη φιλοξενία μίας πολύτεκνης ή άπορης οικογένειας σε οικία που διαθέτουν -εξ ημισείας- στην παλιά πόλη -στην οδό Ζερβουδάκη- προτείνουν τα Συσσίτια Σπλάντζιας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Το κτήριο παραχωρήθηκε από δωρήτρια κατά 50% στα Συσσίτια και κατά 50% στο Δημοτικό Γηροκομείο και παρότι είναι σε καλή κατάσταση και επιπλωμένο παραμένει ανεκμετάλλευτο!
Με έγγραφό του προς το Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων ο πρόεδρος των Συσσιτίων κ. Μανώλης Καλλιγέρης επισημαίνει πως «θα θέλαμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε από κοινού να παραχωρήσουμε το κτήριο σε μία πολύτεκνη ή άπορη οικογένεια για ορισμένο χρονικό διάστημα δωρεάν και να επιβαρύνεται μόνο το νερό και το ρεύμα.
Ή γενικά ό,τι άλλη λύση μπορούμε να βρούμε από κοινού. Σας γνωρίζουμε ότι το βάψαμε και το καθαρίσαμε και θέλει μόνο ένα φρεσκάρισμα». Παράλληλα, ο κ. Καλλιγέρης επισημαίνει πως είναι κρίμα ένα κτήριο να μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και 3 χρόνια και να μην αξιοποιείται, έστω για να φιλοξενηθεί μία ανήμπορη οικογένεια.
ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Στο μεταξύ, τρόφιμα για ένα τρίμηνο έχει εξασφαλίσει το Συσσίτιο Σπλάντζιας χάρη στις προσφορές πολιτών και επαγγελματιών των Χανίων! Μάλιστα το Σάββατο μοίρασε 150 τσάντες με τρόφιμα σε ανήμπορες οικογένειες και έδωσε φαγητό σε 200 μεμονωμένους πολίτες (μετανάστες, πρόσφυγες). «Οι προσφορές ήταν τόσες πολλές όλο αυτό το διάστημα που έχουμε εξασφαλίσει τρόφιμα για το επόμενο τρίμηνο. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για τη στήριξη που μας προσφέρει. Επίσης και τον Δήμο Χανίων για τη βοήθειά του» είπε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος κ. Μανώλης Καλλιγέρης. Οι τσάντες που δόθηκαν περιείχαν ζυμαρικά, γάλα, ρύζι, φακές, ζάχαρη, αλεύρι, φασόλια, τοματοπολτό, μαρμελάδα ακόμα και κρέας και ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου