Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 μέχρι και σήμερα μέσα από τις αφίσες της κάθε Ολυμπιάδας φιλοξενείται στο Νεώριο Mόρο, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ

Αναδρομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Και λαμπαδηδρομία στο Παλιό Λιμάνι

Tα εγκαίνια της έκθεσης του συλλέκτη Λευτέρη Λαμπράκη το βράδυ του Σαββάτου συνοδεύτηκαν από λαμπαδηδρομία με τη συμμετοχή των παιδιών της Ακαδημίας Ν. Κυδωνίας και κοριτσιών του συλλόγου “Πελασγοί” ντυμένες ως ιέρειες και ολοκληρώθηκε με μουσική και χορό. Η τελετή αφής της φλόγας έγινε στην πλατεία Κατεχάκη και στη συνέχεια τα παιδιά και οι ιέρειες σχημάτισαν μια πομπή που έφτασε στο Νεώριο Moro όπου και εγκαινάσθηκε η έκθεση.
Χαρακτηριστικό της έκθεσης που επιμελήθηκε με μεγάλη φροντίδα ο Λευτέρης Λαμπράκης είναι ότι περιέχει ακόμα και αφίσες Ολυμπιάδων που δεν έγιναν λόγω του Α΄ και του Β΄παγκοσμίου Πολέμου!
“Οι αφίσες των αγώνων επικεντρώνονται στο αθλητικό ιδεώδες, στον αγώνα, την άμιλλα, τον ανταγωνισμό, την προσπάθεια, τη νίκη. Συμβαδίζουν με την εποχή που δημιουργούνται και είναι  επηρεασμένες από τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα. Στο πέρασμα του χρόνου γίνονται σχεδιαστικά πιο αφαιρετικές και δημιουργούν αίσθηση προβάλλοντας με κάθε τρόπο τα Ολυμπιακά ιδεώδη” ανάφερε ο κ. Λ. Λαμπράκης, σημειώνοντας την πολιτιστική αξία που έχει η κάθε αφίσα καθώς πολλές είναι σχεδιασμένες από σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής τους.
Στην έκθεση εκ  μέρους των διοργανωτών χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Βουλγαράκης, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοικού κ. Μπαρμπόπουλος και από την Ακαδημίας Ν. Κυδωνίας ο κ. Μπασιάς.   
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου