Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιδράσεις ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων σε αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας

DSC_0123Δεν ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες κυλικείων η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των σχολικών κυλικείων αφού επιθυμούσαν αναγνώριση των ποιοτικών κριτηρίων και της εκπαίδευσης τους στους διαγωνισμούς εκμίσθωσης. Αυτό τονίστηκε στη γενική συνέλευση  του συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Χανίων και Ρεθύμνης το απόγευμα της Δευτέρας.
Μιλώντας για την πρόσφατη αλλαγή – τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των σχολικών κυλικείων ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Παυλάκης σημείωσε ότι
«δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι γιατί η ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα μας να περάσουν τα ποιοτικά κριτήρια στους διαγωνισμούς για τα κυλικεία, δεν ήταν η επιθυμητή. Εμείς ζητούσαμε να μπει υποχρεωτική εκπαίδευση για τους συνάδελφους που θέλουν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς ώστε να πετάξουμε τους ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν καθαρά εμπορικά τα κυλικεία. Θέλαμε να μπουν στα κυλικεία άνθρωποι που είναι συνειδητοποιημένοι κυλικειάρχες. Γιατί η εκπαίδευση αλλάζει τη φιλοσοφία σου, σε κάνει καλύτερο ως επαγγελματίας. Δυστυχώς η κυβέρνηση κράτησε η γραμμή του καθαρά οικονομικού και μοριοδότησε το επαγγελματικό περίγραμμα με μόλις 2 μόρια άφησε τον κύριο λόγο να τον παίζουν τα χρήματα και ο οποιοσδήποτε υποψήφιος συνάδελφος επαγγελματίας θέλει να πάρει κυλικείο να το παίρνει δίνοντας το μεγαλύτερο οικονομικό τίμημα».
Ο κ. Παυλάκης τόνισε πως με βάση τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας η ποιότητα των κυλικείων έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, ενώ παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τη μηδαμινή χρηματοδότηση οι κυλικειάρχες έχουν προχωρήσει σε εργασίες αναβάθμισης του χώρου τους.
Ερωτηθείς αναφορικά με τις οφειλές Κυλικείων στις Σχολικές Επιτροπές ο πρόεδρος του Συλλόγου επισήμανε πως αφορούν δύο κυρίως κυλικεία που με υπαιτιότητα των Σχολικών Επιτροπών και της Νομοθεσίας, έδωσαν πολύ μεγάλα μισθώματα με μηδαμινές εγγυήσεις και αφού εισέπραξαν ότι εισέπραξαν τώρα αρνούνται να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου