Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δεκαπενταύγουστος με εκδηλώσεις

Πανηγύρια και γλέντια σε πολλές περιοχές

06Δεκαπενταύγουστος των πανηγυριών σε όλον τον Νομό Χανίων όπου υπάρχουν ναοί της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ κρητικές βραδιές διοργανώνονται από Πολιτιστικούς Συλλόγους και επαγγελματίες σε αρκετά χωριά.
Kάθε χωριό και ένα πανηγύρι αυτές τις ημέρες. Ειδικότερα πανηγυρίζει η Ι.Μ. Γωνιάς στο Κολυμπάρι, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου όπως και το Μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας στην Κίσαμο.
Πανηγύρια πραγματοποιούνται τη Δευτέρα στον Δαράτσο, στα Περιβόλια Κυδωνίας την Κυριακή με ανθοστόλιστο επιτάφιο και τη Δευτέρα με τον Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία. Επίσης, πανηγύρι και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Μονή στις Μουρνιές, αλλά και στον ομώνυμο Ναό στον Δραπανιά Κισάμου όπως και στο Αρώνι Ακρωτηρίου. Πανηγύρι θα γίνει και στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Κάμπους Κεραμειών, όπως επίσης στην Αγιά στον ομώνυμο Ναό. Πανηγυρίζει επίσης ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης “η Γυρογιαλίτισσα” στον Πλατανιά.
ΣΗΜΕΡΑ 
Σήμερα πραγματοποιείται η “Γιορτή μπουρεκιού” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλαχερωνίτισσας στο ομώνυμο χωριό με μουσική από τον Ηλία Χορευτάκη, ενώ στη Δρακώνα Κεραμειών ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού πραγματοποιεί τη “Γιορτή μελιού” με μουσική από τον Γιώργο Μαρούλη.
Κρητικό πανηγύρι και στις Βρύσες στο “Στέκι του Καπρή” με τους Μιχάλη Μπακατσάκη και Μανώλη Χαμογιωργάκη.
Μουσική εκδήλωση στο Ξηροστέρνι Αποκορώνου με τον Μάνο Μαλαξιανάκη και τους “Μαρσύας” και παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του Γαλατά με τον Γιώργο Μαγγελάκη από τον Αθλητικό Σύλλογο “Ιδομενέας”.
Λαϊκή βραδιά με τους Κωστή Πετράκη και Νίκη Μαυροδημητράκη πραγματοποιείται στη “Μπουκαμβίλια”  στον Φουρνέ. Στην Ιχθυόσκαλα της Σούδας εμφανίζονται τα αδέλφια Χάρης και Γιώργος Παντερμάκης.
ΚΥΡΙΑΚΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ
Την Κυριακή και τη Δευτέρα κρητικές βραδιές με τον Γιώργο Βογιατζή στην ταβέρνα “Μαδάρες” στον Θέρισο, ενώ πανηγύρι πραγματοποιείται και στους Αρμένους  Αποκορώνου την Κυριακή που στην ταβέρνα “Πλάτανος” θα εμφανιστεί ο Στέλιος Βαμβακάς με το συγκρότημά  του. Την Κυριακή στη Χονολουλού στη Χαλέπα μουσική με τον Μιχάλη Μανουσέλη και το συγκρότημά του, ενώ πανηγύρι την ίδια ημέρα και στο Ορθούνι του Δήμου Πλατανιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Λαμπαθές” του χωριού με τον Γιώργη Μαγγελάκη.
Διήμερο πανηγύρι και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιτσάρδας στον Αποκόρωνα την Κυριακή με τον Πέτρο Μαρούλη και τη Δευτέρα με το Γιώργο Ζερβάκη.
Παραμονή της Παναγίας την Κυριακή πανηγύρι με τον Αντρέα Μανωλαράκη στα Μεσκλά με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, ενώ κρητική βραδιά με τους Ηλία και Δημήτρη Βλαμάκη στην ταβέρνα “Λεβεντογιάννης” στον Θέρισο.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρωνίου πραγματοποιεί πανηγύρι στο αύλειο χώρο του σχολείου με τα Περουλάκια. Ο Γιώργος Ζερβάκης θα εμφανιστεί στην πλατεία Βατολάκκου την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα στην Ανώπολη Σφακίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού πραγματοποιεί την καθιερωμένη “Γιορτή γραβιέρας” με τον Αντώνη Μαρτσάκη.
Ο Νίκος Ζωιδάκης θα εμφανιστεί την Κυριακή στο πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου στον Δήμο Πλατανιά, ενώ στο “Στέκι του Καπρή” στις Βρύσες θα εμφανιστούν την Κυριακή οι Αντρέας Λιλικάκης και Παντελής Κρασαδάκης.
Πανηγύρι και στους Κάμπους Κεραμειών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού με τον Αχ. Δραμουντάνη την Κυριακή 14 Αυγούστου.
Στα Φλώρια Σελίνου ο Πολιτιστικός Σύλλογος πραγματοποιεί την Κυριακή κρητικό γλέντι με τον Στρατή Σκαράκη. Στα Πεμόνια Αποκορώνου την Κυριακή θα εμφανιστεί ο Μανώλης Κονταρός και τη Δευτέρα ο Γιώργης Μαγγελάκης σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου