Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙO ΚΡΗΤΗΣ
Νέος γύρος κινητοποιήσεων
Δημοσιεύθηκε στις: 15-09-2011

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωράει ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Πέρα από την κατάληψη οι φοιτητές του Πολυτεχνείου θα συμμετέχουν στη σημερινή παγκρήτια κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στο Ηράκλειο και θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την εκπαιδευτική μεταρύθμιση σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς. Ολες οι παρατάξεις, πλην της ΔΑΠ, πρότειναν κατάληψη του Ιδρύματος για μια εβδομάδα και τελικά υπερψηφίσθηκε το πλαίσιο της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας".
Ειδικότερα οι φοιτητές αποφάσισαν στη συνέλευση τους, τα παρακάτω:
- Κατάληψη του Ιδρύματος από την Τρίτη 13/9 μέχρι και την επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
- Νέα Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών την Τρίτη 20/9 στις 13:00
- Συντονιστικό κατάληψης Τετάρτη 14/09 @13:00. Το συντονιστικό έχει την ευθύνη υλοποίησης της απόφασης της συνέλευσης
- Συμμετοχή του Συλλόγου Φοιτητών στην παγκρήτια κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 15/9 στο Ηράκλειο
- Συμμετοχή στο παγκρήτιο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων αμέσως μετά την πορεία στο Ηράκλειο
- Εκδήλωση του Συλλόγου Φοιτητών για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος στην πόλη των Χανίων (την οργάνωση αναλαμβάνει το συντονιστικό της κατάληψης)
- Κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλεί η ΔΟΕ (Διδακτική Ομοσπονδία Ελλάδος) στις 22 Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Οι Γραμματείες των τμημάτων να παραμείνουν ανοιχτές για την εγγραφή των πρωτοετών και για όλες τις διαδικασίες εγγραφών, διαγραφών και μεταγραφών (καθώς και το γραφείο μέριμνας για θέματα σίτισης). Στην απόφασή τους τονίζουν πως παλεύουν για: "Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς, οικονομικούς κι εξεταστικούς φραγμούς. Όχι στο προπαρασκευαστικό έτος και στην αντιδραστική αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που εντείνει τους ταξικούς και μορφωτικούς φραγμούς. Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους. Μία σχολή ανά επιστημονικό κλάδο. Ένα ενιαίο πτυχίο ανά επιστημονικό κλάδο με όλα τα εργασιακά - επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Μοναδική προϋπόθεση για εύρεση δουλειάς! Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες για όλους. Επίδομα ενοικίου με οικονομικά κριτήρια και όχι κριτήρια αριστείας. Εκπαίδευση κι έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας κι όχι της κερδοφορίας. Έλεγχος από τις γενικές συνελεύσεις φοιτητών, καθηγητών κι εργαζομένων. Δραστική μείωση των ωρών εργασίας, με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών ώστε να ζει ο καθένας αξιοπρεπώς από μία και μόνο σταθερή δουλειά. Λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου