Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011


ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ:
Θέλουμε βιβλία
Δημοσιεύθηκε στις: 22-09-2011

«Θέλουμε βιβλία, φτάνει η κοροϊδία». Με αυτό το σύνθημα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Χανίων διαδήλωσαν χθες στους δρόμους της πόλης, ζητώντας να αντιμετωπιστεί επιτέλους το μείζον ζήτημα της έλλειψης βιβλίων από τα σχολεία.
Παράλληλα, υπέβαλαν αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων να συζητήσει το θέμα στη σημερινή του συνεδρίαση.
«Περισσότεροι από 150 γονείς μαζευτήκαμε στη Γενική Συνέλευση του σχολείου μας και για 4 ώρες συζητούσαμε όλα τα προβλήματα. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι άμεσα, γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε ο κ. Ψαράκης, ένας εκ των γονέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο, όπου και έγινε συνάντηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας, κα Χατζηδάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Λιονάκη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Φραγκογιάννη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κοτσαμπασάκη.
«Ζητάμε το θέμα να έρθει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει θέση. Ο δήμαρχος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα. Οπως πάει στην Αθήνα για άλλα ζητήματα του Δήμου να πάει και στο Υπουργείο Παιδείας και να πει τι γίνεται με το θέμα των βιβλίων», ανέφερε ο κ. Ψαράκης στους αντιδημάρχους. Από τη μεριά της η κα Χατζηδάκη απάντησε πως τόσο ο δήμαρχος όσο και η ίδια στον Αγιασμό που έγινε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς δήλωσαν πληγωμένοι για το ζήτημα με τα βιβλία και εξέφρασε και τη δική της αγωνία. Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 5ου Γυμνασίου κ. Βογιατζόγλου.
Για την Ενωση Γονέων ο κ. Ν. Τζινευράκης μίλησε για «σκόπιμη καθυστέρηση από το Υπουργείο της παράδοσης των βιβλίων προκειμένου να κάνει μια πρόβα τζενεράλε για την ιδιωτικοποιήση της Παιδείας. Γι’ αυτό και έχει διαλύσει και τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων».
Η κα Χατζηδάκη επανέλαβε πως στον βαθμό που οι διευθυντές αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των φωτοτυπιών ο Δήμος είναι πρόθυμος να συνεισφέρει στην προσπάθειά τους, ενώ η πρόεδρος του Δ.Σ., κα Φραγκογιάννη, ανέφερε πως το αίτημα για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί στο σώμα προς ψήφιση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτό. Ακολούθησαν τοποθετήσεις τόσο μαθητών όσο εκπαιδευτικών, γονέων κ.ά.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ
Στο αίτημά τους προς το Δ.Σ. Χανίων οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν: «Παρακαλούμε όπως τεθεί σε συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, λόγω του επείγοντος του θέματος, η έλλειψη βιβλίων στα σχολεία και συγκεκριμένα:
- Να παρθεί απόφαση για τη στάση του Δήμου απέναντι σε αυτό και τις λοιπές ελλείψεις στα σχολεία του Δήμου.
- Τι ενέργειες έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει για την επίλυση του ως άνω προβλήματος και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
- Να εκφράσει δημόσια με ψήφισμα τη διαμαρτυρία του για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση φορέων. Είμαστε βέβαιοι για τη θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αυτό αίτημα και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου