Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Συνεχίζεται η κατάληψη
Δημοσιεύθηκε στις: 22-09-2011

Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την ανατροπή του νόμου ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η κατάληψη θα συνεχιστεί ως και την ερχόμενη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, που θα ξαναγίνει Συνέλευση προκειμένου να παρθεί και πάλι απόφαση. Η πρόταση του Συντονιστικού Κατάληψης (Ενωτική Πρωτοβουλία, ΑΡΕΝ, ανεξάρτητοι) πήρε 210 ψήφους, η πρόταση της ΠΑΣΠ πήρε 84 ψήφους και η Κίνηση Ανεξάρτητων Φοιτητών, που τάσσονταν υπέρ του σταματήματος της κατάληψης, έλαβε 83 ψήφους.
Στο πλαίσιο που εγκρίθηκε αποφασίστηκε μεταξύ άλλων: Κατάληψη του Ιδρύματος μέχρι και την επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, νέα Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών την Τρίτη 27/9, στη 1 μ.μ., συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα, συμμετοχή στο πανελλαδικό συντονιστικό των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, αμέσως μετά τη σημερινή πορεία, συντονιστικό κατάληψης που θα ορίσει τους αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους του Συλλόγου στο πανελλαδικό συντονιστικό.
«Στον χώρο της Εκπαίδευσης η κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της. Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει δεκάδες χιλιάδες μαθητών χωρίς βιβλία, χιλιάδες εκπαιδευτικούς αδιόριστους και με μισθούς πείνας και τα σχολεία να συγχωνεύονται το ένα μετά το άλλο. Βρίσκει δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στα αμφιθέατρα, αντιμέτωπους με τον νόμο - έκτρωμα Διαμαντοπούλου, τον πιο αντιδραστικό νόμο που έχει γνωρίσει η Εκπαίδευση τα τελευταία 30 χρόνια», αναφέρεται στην απόφαση. Οι φοιτητές υπογραμμίζουν πως «το θέμα της υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας είναι ένα ζήτημα που ακουμπά όλους τους φοιτητές. Στα συλλογικά προβλήματα δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις! Είναι καθήκον όλων μας να παλέψουμε -με τα συλλογικά όπλα που έχει αναδείξει το φοιτητικό κίνημα- τις Γενικές Συνελεύσεις και τον πανελλαδικό συντονισμό τους, τις δυναμικές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια, καθιστώντας σαφές σε κάθε επίδοξο 'μεταρρυθμιστή' πως δεν θα μείνουμε άπραγοι να βλέπουμε να μας κλέβουν το μέλλον και να μην αντιδρούμε. Παράδειγμα αποτέλεσε η μεγαλειώδης παρουσία της φοιτητικής νεολαίας στο συλλαλητήριο της 10ης Σεπτέμβρη στη Δ.Ε.Θ., όπου μαζί με το εργατικό κίνημα και το κίνημα των πλατειών, συγκρότησαν πορεία 30.000 διαδηλωτών, αποτελώντας τη μαζικότερη και δυναμικότερη κινητοποίηση για τη Δ.Ε.Θ. Σε κάθε γωνιά του κόσμου η νεολαία εξεγείρεται. Από τη μακρινή Χιλή και τις συγκρούσεις των φοιτητών επί τρεις μήνες για τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μέχρι τους συγκλονιστικούς αγώνες των Αγγλων φοιτητών απέναντι στα δίδακτρα, μια ολόκληρη γενιά αγωνίζεται για το μέλλον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου