Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011


Εισιτήριο... προς Φινλανδία
ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΓΑΤΑΚΙ
28.09.2011

«Βρήκα στον κάδο των απορριμμάτων ένα γατάκι. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι κάποιος πέταξε το πανέμορφο αυτό ζώο στα σκουπίδια». Η κα Ελενα Βάνινεν από τη Φινλανδία παραθέριζε στον Δραπανιά Κισάμου, όταν έγινε αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού που περιγράφει.
Αμέσως πήρε το μικρό ζώο, φρόντισε να του δώσει τροφή και επικοινώνησε με το τουριστικό γραφείο προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.
Το τουριστικό γραφείο την έφερε σε επαφή με τον «Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων» και την κα Σίλκε Βρόμπελ.
«Η Ελενα αμέσως δήλωσε την προθυμία να το υιοθετήσει και να το πάρει μαζί της στη Φινλανδία, όπου ήδη έχει άλλες 4 γάτες. Αν δεν μπορούσε να το υιοθετήσει το διάστημα που έκανε διακοπές εδώ, σκέπτονταν ακόμα και να ξαναεπιστρέψει μετά από μερικές εβδομάδες, όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία της υιοθεσίας, ώστε να το πάρει μαζί της», εξηγεί η κα Βρόμπελ.
Το ζώο πέρασε όλες τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, απέκτησε διαβατήριο υιοθεσίας και σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στη Φινλανδία. «Αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα, να πετάνε ένα μικρό ζώο στα σκουπίδια, μπορώ να πω μόνο ότι είναι πολύ κακοί άνθρωποι. Τίποτα περισσότερο», λέει η κα Ελενα, που δηλώνει σοκαρισμένη από την εικόνα που αντιμετώπισε και που, όπως επισημαίνει, μόνο κακό κάνει στον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου