Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011


ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Στήριγμα το Ιδρυμα Αγ. Σοφία
Δημοσιεύθηκε στις: 17-09-2011

Αληθινό στήριγμα για τους κατοίκους του Αποκόρωνα ήταν, είναι και θα παραμείνει το Ιδρυμα «Αγια Σοφία», που με την πλούσια δράση του αποτελεί έναν από τους βασικούς κοινωνικούς πυλώνες της περιοχής.
Η επισήμανση αυτή έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή της Αγίας Σοφίας στον χώρο του Ιδρύματος στους Αγίους Πάντες.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αρχιερατικό Εσπερινό από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και συνεχίσθηκαν στην αίθουσα διαλέξεων του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, με την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Αρτ. Μαριακάκη «Κοτζαμπασάκηδες». Το βιβλίο παρουσίασε ο ιστορικός - ερευνητής κ. Χ. Μπουρνάζος, που στάθηκε ιδιαίτερα «στην προσπάθεια του συγγραφέα για τη συγκέντρωση της ύλης και στη μέριμνά του να περισώσει και να διαφυλάξει σε δύσκολους καιρούς -κατοχή, μετακατοχικές ανωμαλίες, δικτατορία- τις επιστολές του Βενιζέλου που αποτελούν και το χρυσάφι του βιβλίου».
Ο ομιλητής τόνισε ακόμα πως η δουλειά του κ. Μαριακάκη διαθέτει και πολλές άλλες αρετές, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση για τη σημαντική προσφορά του συγγραφέα στην τοπική ιστοριογραφία.
Το Ιδρυμα «Αγία Σοφία» αναγόρευσε τον κ. Μπουρνάζο σε εταίρο του ως αναγνώριση των υπηρεσιών του, ενώ τιμητική πλακέτα του απένειμε ο ιδρυτής των «Χανιώτικων νέων», Γιάννης Γαρεδάκης. Για τον τιμώμενο μίλησε ο κ. Β. Κακατσάκης δάσκαλος - δημοσιογράφος.
«Φορέας του κρητικού ήθους, μας δείχνει με την όλη στάση της ζωής του τα ζάλα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο Αποκόρωνας σε φιλεί με την αναγόρευσή σου σε εταίρο του Ιδρύματος 'Αγία Σοφία' κατακούτελα, Χαράλαμπε», ανέφερε ο κ. Κακατσάκης κάνοντας μια εκτεταμένη παρουσίαση στην πορεία της ζωής του τιμώμενου.
Τους παρευρισκόμενους καλοσώρισε ο γεν. διευθυντής του Ιδρύματος «Αγία Σοφία», Νίκος Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας τη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου καθώς και τη στήριξη του δευτέρου στην ανακατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων στους Αγίους Πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου