Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ενταση στην κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Δημοσιεύθηκε στις: 19-09-2011

Για προσπάθεια από διάφορες ολιγομελείς ομάδες να χτυπήσουν την κατάληψη -προκαλώντας φθορές αλλά και πραγματοποιώντας επιθέσεις σε βάρος φοιτητών- μιλάει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρετε πως «τις τελευταίες μέρες με πιο πρόσφατη ενέργεια τα ξημερώματα της Κυριακής 18/9 στις 4 επιχειρήθηκε από διάφορες ολιγομελείς ομάδες να χτυπηθεί η κατάληψη των φοιτητών καίγοντας και κλέβοντας τα πανό μας και με θρασύδειλη επίθεση ενάντια σε έναν συμφοιτητή μας με σπρέι πιπεριού (παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ) έξω από τον χώρο της Γαλλικής Σχολής όπου και στεγάζεται το Τμήμα Αρχιτεκτόνων περνώντας στα μουλωχτά με μηχανάκι. Η άμεση και γρήγορη απάντηση του φοιτητικού Συλλόγου με οργανωμένη μαζική κινητοποίηση και περιφρούρηση του ασύλου και της κατάληψης εμπόδισε την παραπάνω προσπάθεια προβοκάτσιας και τους έτρεψε σε φυγή. Δηλώνουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι θα κλιμακώσουμε την πάλη μας με πρώτο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική διαδήλωση στην Αθήνα την Πέμπτη 22/9. Ξεκινάμε για να ενωθούμε με όλο τον λαό, με τους μαθητές που ξεκινάνε καταλήψεις και κινητοποιήσεις, τα μεγαλειώδη απεργιακά κύματα των εργαζομένων και τις πλατείες του μαχόμενου λαού. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν τρομοκρατούμαστε από τη χούντα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και τα παρακρατικά παιδιά τους! Οργανώνουμε τις καταλήψεις μας και τον αγώνα μας πιο μαζικά πιο περιφρουρημένα πιο δυναμικά! Γιατί όταν ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία αγωνίζονται και βγαίνουν στους δρόμους καμία χούντα δεν είναι ανίκητη!».
Ο Σύλλογος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως «βρισκόμαστε σαν Σύλλογος φοιτητών Π.Κ. μαζί με άλλες 300 Σχολές και Τμήματα σε όλη την Ελλάδα σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου και συνολικά στην κυβερνητική και τροϊκανή πολιτική εδώ και 3 εβδομάδες. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σε όλη την Ελλάδα και προχωρούμε σε διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και εξορμήσεις στις περισσότερες πόλεις της Ελλαδας για την ανατροπή του νόμου και της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής. Ενώ λοιπόν το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στις καταλήψεις και στους δρόμους, η κυβέρνηση μετά και το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον λαό και τους φοιτητές! Από τη μία με τον μονόδρομο των μέτρων και από την άλλη εξαπολύοντας τις δυνάμεις καταστολής και το παρακράτος στις φοιτητικές καταλήψεις. Η κυβέρνηση και όλο το σάπιο αστικό προσωπικό κάνει μια συντονισμένη επιχείρηση με φασιστικές ομάδες και παρακρατικούς, που τους υποθάλπτει χρόνια για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα και το φοιτητικό κίνημα. Αυτό επιχειρήθηκε και χθες στη Θεσσαλονίκη στο ΑΠΘ και τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα! Η προσπάθειές τους έπεσαν και θα συνεχίσουν να πέφτουν στο κενό!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου