Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΥΜΠΕΡΣ


ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
Προκαταρκτική δικογραφία

Προκαταρκτική δικογραφία με βάση την οποία ζητάει τα ονόματα των 15μελών των μαθητών του 3ου και 4ου Γυμνασίου έχει ξεκινήσει να συντάσει η εισαγγελία Χανίων με αφορμή το σταμάτημα από μαθητές του σφραγίσματος από την δημοτική αστυνομία της καντίνας του σχολείου τους!
Το γεγονός έχει θορυβήσει γονείς, καθηγητές και μαθητές που ζητούν να τεθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στο αρχείο, καθώς την μοναδική ευθύνη φέρει το Ελληνικό κράτος που εδώ και 30 χρόνια δεν έχει προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη λειτουργία των κυλικείων σε σχολικά συγκροτήματα που κτίσθηκαν πριν το 1982 και δεν είχαν οικοδομική άδεια. Πάντως ο Δήμος Χανίων σχεδιάζει να αναλάβει πρωτοβουλία για να δοθεί ένας τέλος σε αυτήν την κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
"Πριν το ΄82 το νομικό καθεστώς προέβλεπε ότι τα σχολεία που έκτιζε ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων δεν χρειάζονταν οικοδομική άδεια. Αυτό όμως άλλαξε και από τότε απαιτούνταν να υπάρχει οικοδομική άδεια. Αντί το Υπουργείο να το ρυθμίσει με μια απόφαση αφήνει να ταλαιπωρείται κόσμος και να μπαίνει σε μια διαδικασία αντιπαραθέσεων. Μια από αυτές είναι ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα κυλικεία καθώς για να λειτουργήσουν νόμιμα θα πρέπει το κτήριο που φιλοξενούνται να έχει οικοδομική άδεια κάτι που δεν ισχύει για το σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ που κτίσθηκε πριν το ΄82" αναφέρει ο κ. Νίκος Τζινευράκης, μέλος της "Ενωσης Γονέων" που είναι ενήμερη για το θέμα.
Σύμφωνα με τον κ. Τζινευράκη "τον περασμένο Φεβρουάριο η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκε έξω από το σχολείο με εντολή να σφραγίσει το κυλικείο. Τα παιδιά το πήραν είδηση και δεν τους το επέτρεψαν με πολύ ωραίο τρόπο και χωρίς να γίνει κάτι άσχημο.Κάτι πολύ λογικό. Το πταισματοδικείο με έγγραφο του εισαγγελέα πλημμελειοδικών μετά από έγγραφο της Δημοτικής Αστυνομίας ζητάει από τους εκπαιδευτικους να αναφέρουν τα ονόματα και τα στοιχεία των μελών των 15μελών του 3ου και του 4ου Γυμνασίου του Κουμπέ. Είμαστε αντίθετοι με μια τέτοια αντιπαιδαγωγική και αντικοινωνική ενέργεια". Παράλληλα τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί ένας τέλος με το θέμα της οικοδομικής άδειας και το κυλικείο να λειτουργήσει κανοινικά καθως "αν κλείσει τα παιδιά θα βγαίνουν έξω από το χώρο του σχολείου, στο δρόμο, για να πάρουν κάτι να φάνε ή να πιουν, με ότι κινδύνους συνπεάγεται κάτι τέτοιο. "
Ο ΔΗΜΟΣ
Από τη μεριά του Δήμου Χανίων ο υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία αντιδήμαρχος κ. Μανούσος Λιονάκης, μιλώντας στα "Χ.Ν." επισήμανε πως "ο Δήμος είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να ενημερώνει την εισαγγελία για το σφράγισμα και το αποσφράγισμα καταστημάτων. Μετά από καταγγελία του υγειονομικού πήραμε απόφαση να σφραγίσουμε την καντίνα. Η σφράγιση απετράπει πιθανόν από μαθητές, δεν πραγματοποιήθηκε και το σχετικό έγγραφο εστάλει στην εισαγγλεία όπως είχαμε υποχρέωση."
Ο κ. Λιονάκης επισήμανε πως "εμείς αν κληθούμε από την εισαγγελία θα ξεκαθαρίσουμε ότι τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και δεν υπάρχει ζήτημα. Ωστόσο αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να δοθεί ένα τέλος με το θέμα των αδειών. Εχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία για τη νομιμοποίηση αυτών των κτισμάτων και τη λειτουργία των καντίνων εκεί χωρίς προβλήματα. Μια νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται και στην αρχική αδειοδότηση του ΟΣΚ".


Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου