Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Συντονισμός δράσεων
Δημοσιεύθηκε στις: 22-09-2011

Ο συντονισμός όλων των κλάδων για την ανατροπή της επίθεσης που δέχονται είναι το ζητούμενο, όπως προέκυψε από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων.
Οι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για τις συνεχείς μειώσεις του μισθού τους, όπως και για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που θα εφαρμοστεί στο δημόσιο.
«Στόχος μας είναι πως θα συντονιστούμε με άλλους εργαζομένους που κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική της τρόικας και του Μνημονίου, που έφτασε να μας ζητά ολοένα και περισσότερα χαράτσια είτε για τα ακίνητα είτε για την έκτακτη εισφορά, χαράτσια που πηγαίνουν σε μια μαύρη τρύπα, τη στιγμή που τα σχολεία μας μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία, κατάλληλες αίθουσες», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φώτης Ποντικάκης, συμπληρώνοντας πως «πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε και να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που παίρνει χρήματα από τα Νοσοκομεία και τα σχολεία και τα δίνει στις Τράπεζες, στο μεγάλο κεφάλαιο και σε κάποιους δανειστές στο εξωτερικό».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Ερωτηθείς αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών και πώς θα γίνει η αξιολόγησή τους, ο κ. Ποντικάκης απάντησε πως: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα κριθεί με τον γνωστό τρόπο με τον οποίο κρίνονται τα πάντα στην Ελλάδα. Τα κομματικά στελέχη του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος θα επιλέγουν ποιος είναι 'ικανός', όπως γίνονταν και πριν από 100 χρόνια. Εμείς δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε αυτήν την Ελλάδα, όπου οι κομματάρχες έκριναν ποιος θα μείνει στο δημόσιο».
Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποφασίσει για σήμερα συγκέντρωση και πορεία στις 12 μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου