Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Ανάσα ο βιολογικός
Δημοσιεύθηκε στις: 26-09-2011

Πλήρη απορρύπανση του κόλπου της Κισάμου, και σημαντικό βήμα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, εξασφαλίζει η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Κισάμου, που όπως έγραψαν τα "Χ.Ν." εντάχθηκε στο "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον" με το ποσό των 11 εκ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, και αναμένεται σήμερα και η επίσημη ανακοίνωση του από τον Δήμο και τον ΟΑΔΥΚ.
"Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που ειδικά αυτήν την πολύ δύσκολη εποχή λαμβάνει αυτό το πολύ μεγάλο ποσό των 11 εκ. ευρώ προκειμένου να επεκταθεί και να ολοκληρωθεί διασφαλίζοντας το περιβάλλον στον κόλπο της Κισάμου" ανέφερε o γενικός διευθυντής του ΟΑΔΥΚ κ. Μάρκος Πατρελάκης.
Η επέκταση του δικτύου σύμφωνα με τον ΟΑΔΥΚ που από κοινού με τον Δήμο "κυνήγησαν" το έργο προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αφορά:
- Ενα μεγάλο μέρος των οικισμών του Δήμου Μηθύμνης που θα αποκτήσουν αποχετευτικό δίκτυο.
- Το Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάτανου το δεύτερο μεγαλύτερο του Δήμου, στο οποίο θα επεκταθεί το δίκτυο.
- Ολο το σχέδιο πόλης του Καστελλιού όπου λείπουν πάρα πολλά δίκτυα.
Οπου έχουν διανοικτεί οι δρόμοι προβλέπεται να τοποθετηθούην δίκτυα.
- Συνολικά θα κατασκευστούν 4 αντλιοστάσια επιπλέον.
Αναφορικά με τη διαχείριση του έργου ο κ. Πατρελάκης ανάφερε πως αυτή τη στιγμή ο Βιολογικός της Κισάμου λειτουργείται από τον ΟΑΔΥΚ καθώς "ο Οργανισμός είναι πιστοποιημένος φορέας με επάρκεια και έχει αναλάβει τη διαχείριση του Βιολογικού μετά από προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο. Αν δημιουργηθεί φορέας δημοτικός, θα παραδώσει ο ΟΑΔΥΚ τη λειτουργία σε αυτόν τον φορέα. Αυτή τη στιγμή το έργο το λειτουργεί ο ΟΑΔΥΚ, εισπράτει ο Δήμος και μεταφέρει τις πιστώσεις στον ΟΑΔΥΚ από τις παροχετεύσεις και τις συνδέσεις που γίνονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου