Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ

Ξεκίνησε η άρδευση

Ξεκίνησε η άντληση νερού από την λιμνοδεξαμενή της Χρυσοσκαλίτισσας -που δεν βρίσκεται σε λειτουργία- προκειμένου να δοθεί νερούς στους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών της περιοχής. Παράλληλα ο ΤΟΕΒ Χρυσοσκολίτισσας προχωράει σε κοινοποίηση στην Εφορία των οφειλών σε βάρος του που έχουν ανέλθει σε πολύ σημαντικό προσό.
"Ξεκίνησε να λειτουργεί η αντλία του ΟΑΔΥΚ και αντλούμε από τη Χρυσοσκαλίτισσα. Η αντλία τραβάει γύρω στα 200 κυβικά νερό περίπου, τα 2/3 από αυτά τα δίνουμε σε Κεφάλια- Λιβάδια και το άλλο 1/3 στη Χρυσοσκαλίτισσα για να ενισχύσουμε την ζήτηση που έχει ανάγκη η θερμοκηπιακή καλλιέργιεα. Η ντιζελομηχανή καία 40 λίτρα πετρελαίου και σε δύο ημέρες έχει κάψει 2.500 λίτρα πετρελαίου με τεράστιο κόστος για μας" αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Ι. Σπερελάκης.
Ο ίδιος επισήμανε πως έστω και μια φορά θα μπορούν να ποτίσουν και οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής αλλά για την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας θα απαγορευτεί να ποτιστούν οι ελειές από τις 31/9/2011 προκειμένου να εξοικονομηθεί νερό για θερμοκήπια.
Παράλληλα για το θέμα των οφειλών προς τον ΤΕΟΒ ο κ. Σπερελάκης λέει πως "καλέσαμε όλους τους οφειλέτες στη γενική μας συνέλευση. Κάποιοι από αυτούς προσήλθαν και προχωρήσαμε σε ρύθμιση. Το 60% όμως δεν προσήλθε και πηγαίνουμε σύμφωνα με το ΦΕΚ και τις αποφάσεις του Υπουργείου στο Δημόσιο ταμείο με τις ανάλογες προσαυξήσεις καιθα τους γίνει και διακοπή του νερού. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου