Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΧΑΝΙΑ


ΑΠΟ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ. ΧΑΝΙΩΝ
Οχι στα χαράτσια
Δημοσιεύθηκε στις: 21-09-2011

Κινητοποίηση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων ενάντια στα «χαράτσια» και στα νέα μέτρα πραγματοποίησε χθες το ΠΑΜΕ, ενώ για σήμερα προγραμματίζει στις 10 το πρωί τον αποκλεισμό του κτηρίου της ΔΟΥ Χανίων στην οδ. Τζανακάκη.
«Η κινητοποίηση γίνεται για να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι πρέπει να αντισταθεί, ότι πρέπει να συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να μην πληρώσει τα νέα χαράτσια. Αν υποκύψει θα έλθουν και άλλα. Να μαζευτούν τα χαράτσια και να επιστραφούν πίσω», ανέφερε το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Γιώργος Φραγκιουδάκης. Από τη μεριά του Α.Σ. τέως Μηθύμνης ο κ. Τσουρουνάκης σημείωσε πως "τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι εκτεταμένη στον αγροτικό κόσμο. Εχουμε τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, τα χαράτσια του ΕΛΓΑ και ακόμα νέα χαράτσια που χτυπούν αδιακρίτως τον κόσμο. Νομίζω ότι ο και ο αγρότης θα πρέπει να αντιδράσει και να μην πληρώσει αυτήν τη φοροεπιδρομή. Οχι γιατί δεν θέλουμε να πληρώσουμε αλλά γιατί αντικειμενικά οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν. Να δείξουμε με τον τρόπο αυτόν την αντίδρασή μας στα μέτρα που φέρνουν την καταστροφή στον τόπο".
Τέλος, ο κ. Τσουρουνάκης μίλησε για τη σχεδιαζόμενη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ λέγοντας πως "το άκουσα ότι είναι στις προθέσεις τους να τις μειώσουν. Τι να πεις. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι πρέπει να βγουν και να αντιδράσουν οργανωμένα".

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Για σήμερα το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από την Εφορία στις 10 π.μ. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αλλά και η ΠΑΣΥ, η οποία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι το πρόσφατο "χαράτσι" του ΕΛΓΑ, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, η "φοροεισπρακτική επιδρομή" με τα σημειώματα, οι εξευτελιστικές τιμές προϊόντων, οι αυξήσεις σε νερό και καύσιμα αλλά και οι εισφορές του ΟΓΑ, έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες "σε απελπισία και απόγνωση".
Εξάλλου, σήμερα στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εργατών, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και νεολαίας, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου