Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Σαν Φρανσίσκο – Ανώπολη μέσω… “Χανιώτικων νέων”

03Στη “δίψα” των μαθητών του διθέσιου Δ.Σ. Ανώπολης για βιβλία για τη βιβλιοθήκη τους, ανταποκρίθηκε ένας Eλληνας της ομογένειας ενισχύοντας με ένα σημαντικό ποσό το σχολείο!
Ο κ. Αθανάσιος Θεολόγης μόνιμος κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο είναι τακτικός αναγνώστης των “Χ.Ν.” και διαβάζοντας στο αφιέρωμα “Μια μέρα στο πιο απομακρυσμένο σχολείο των Χανίων: Μαθητές της Μαδάρας” που δημοσιεύτηκε στο ένθετο “διαδρομές” των “Χ.Ν.” στις 19 Φεβρουαρίου τη θέληση πολλών μαθητών του σχολείου να αποκτήσουν τη δική τους βιβλιοθήκη, αποφάσισε να βοηθήσει.
Επικοινώνησε με τα “Χανιώτικα Νέα” και ζήτησε πληροφορίες. «Μένω στο Σαν Φραντσίσκο και διαβάζω πάντα την εβδομαδιαία έκδοση των “Χ.Ν.” τις “διαδρομές” καθώς μου αρέσουν πολύ τα άρθρα που βρίσκω σε αυτές. Θέλω να συγχαρώ το δημοσιογραφικό δυναμικό της εφημερίδας για τα θαυμάσια άρθρα. Θα ήθελα να ενισχύσω το σχολείο ώστε να αγοράσει βιβλία για να φτιάξει τη βιβλιοθήκη του» σημείωνε στο μήνυμα που έστειλε στα “Χ.Ν.” ο κ. Θεολόγης που αν και δεν έχει σχέση με την Κρήτη, την επισκέπτεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Τα “Χ.Ν.” τον έφεραν σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σφακίων και τις τελευταίες ημέρες έστειλε το ποσό των 2000 ευρώ για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Σφακίων και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Πρωτοπαπαδάκης σημείωσε πως «μετά το δημοσίευμα των “Χ.ν.” o κ. Θεολόγης ευαισθητοποιήθηκε από τη θέληση των μαθητών να έχουν και αυτοί μια καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη, επικοινώνησε μαζί μας και προσέφερε το ποσό των 2.000 ευρώ για τον εμπλουτισμό της. Είναι μια αξιοθαύμαστη πράξη από τον κ. Θεολόγη και τον ευχαριστούμε πολύ!


Οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει την έρευνα για να βρουν τα κατάλληλα βιβλία, ανά θεματική ενότητα. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες». Οι εκπαιδευτικοί του Δ.Σ. Ανώπολης με κείμενο τους που εκφράζει το σύνολο της μαθητικής κοινότητας σημειώνουν πως «είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες προς τον κ. Αθανάσιο Θεολόγη, έναν ομογενή της Αμερικής, για την τόσο γενναιόδωρη προσφορά του στο σχολείο μας με το ποσό των 2.000 ευρώ. Αυτό συνέβη ύστερα από την ανάγνωση του δισέλιδου αφιερώματος στα “Χανιώτικα Νέα”. Συγκίνησε και ευαισθητοποίησε έναν Ελληνα του εξωτερικού, ο οποίος χωρίς έχει σφακιανή καταγωγή, συμμερίστηκε την αγωνία της φιλομάθειας. Χάρη στην προβολή του σχολείου μας από την εφημερίδα με ένα ευγενή αλλά και αγωνιστικό, φιλότιμο τρόπο, πλέον τα χρήματα είναι στην κατοχή του σχολείου μας». Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν πως «ύστερα από την σχετική έρευνα θα προβούμε στον άμεσο εξοπλισμό της βιβλιοθήκης μας η οποία θα πλουτίσει και θα αναδείξει την παιδική δημιουργικότητα, βήμα έμπνευσης για τον εργατικό δάσκαλο στην οργάνωση σχεδίων εργασίας (project) αλλά και στην προώθηση της πολυπόθητης φιλαναγνωσίας. Κλείνοντας θα ήταν ευγενικό να αφιερώσουμε σε τέτοιες μεγαλόψυχες ενέργειες κάποιους στίχους από το ποίημα: “Τα Παράθυρα”. «Οταν ανοίξει ένα παράθυρο θα’ ναι παρηγοριά. Ισως το φως θα ’ναι μια νέα τυραννία. Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου