Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ενταση στα δικαστήρια μετά την απολογία του 60χρονου – Φυγαδεύτηκε ο δράστης

Ενταση επικράτησε στα δικαστήρια Χανίων, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βγάλουν από το κτήριο τον 60χρονο που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 43χρονου στο Βαμβακόπουλο. Αρχικά οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τον 60χρονο μέσα από το κτήριο της περιφερειακής ενότητας Χανίων ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά στη Εισαγγελία ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς η κίνηση αυτή έγινε αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του και πέταξαν μπουκάλια ενώ προσπάθησαν να τον προπηλακήσουν με αποτέλεσμα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να επιστρέψουν τον κατηγορούμενο εντός του κτηρίου.
Στην συνέχεια ο 60χρονος παρέμενε στον 1ο όροφο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ενώ συγκεντρωμένοι συγγενείς του 43χρονου βρίσκονταν έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων.
Από την πλευρά του ο αδερφός του θύματος, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε την μνήμη του αδερφού του,  έκανε έκκληση στους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν.
Τελικά λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος φυγαδεύτηκε από την πλαϊνή είσοδο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο 60χρονος  κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του Ανακριτή.
Συγγενείς του άτυχου 43χρονου που παραβρέθηκαν στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τόνισαν ότι «αυτή τη φορά η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της»
Συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου ορίστηκε από τα δικαστήρια. Η δικηγόρος του κατηγορούμενου μιλώντας στα “Χ.ν.” ανέφερε ότι ο 60χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του, ότι ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και ότι έχει μετανιώσει.
Η κατηγορία σε βάρος του είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατασταση
και για παράβαση του νόμου  περί όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου