Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Μαγευτικό τοπίο στον Κουρνά

Επισκέπτες συρρέουν για να δουν το φαινόμενο της υπερχείλισης της λίμνης

2Σε… τουριστική ατραξιόν έχει μετατραπεί ακόμα και αυτήν την περίοδο η λίμνη του Κουρνά αφού αρκετός κόσμος έρχεται στο μοναδικό φυσικό υδρο-ταμιευτήρα της Κρήτης προκειμένου να δει από κοντά το φαινόμενο της υπερχείλισης.
H  πρόσβαση στη λίμνη γίνεται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα από την πλευρά των καταστημάτων που λειτουργούν κανονικά.
1
Ο κ.Γιάννης Αγαθάγγελος
Ο κ.Γιάννης Αγαθάγγελος
«Βλέπω πρώτη φορά τη λίμνη έτσι! Είμαι τακτικός θαμώνας το καλοκαίρι αλλά έμαθα ότι η στάθμη αυτές τις ημέρες ανέβηκε πολύ και ήλθα από το Ρέθυμνο για να τη δω και πραγματικά το θέαμα είναι εντυπωσιακό» δηλώνει ο κ.Γιάννης Αγαθάγγελος που μαζί με την παρέα του φωτογραφίζει τη λίμνη και περπατάει στις όχθες της.
Ανάλογη είναι και η άποψη ενός ζευγαριού από τη Μεγάλη Βρετανία που μένει μόνιμα στα Χανιά. «Θέλαμε να δούμε τη λίμνη έτσι όπως είναι σήμερα με το νερό να έχει φτάσει πολύ ψηλά. Περπατήσαμε και καθήσαμε να απολαύσουμε το φαγητό μας» λένε.
«Με τόσες βροχές που είχαμε ήταν φυσιολογικό να ανέβει η στάθμη. Όμως τα καταστήματα λειτουργούσαν πάντα κανονικά και έτσι και συνεχίζουν. Εξάλλου η λίμνη αυτήν την περίοδο είναι πολύ όμορφη » λέει η επαγγελματίας κ. Κατερίνα Καραδάκη.
Ο κ. Βαγγέλης Κουράτορας
Ο κ. Βαγγέλης Κουράτορας
«Ακόμα και οι παππούδες μας δεν έχουν ξαναδεί τη λίμνη τόσο ψηλά. Είναι ένα διαφορετικό θέαμα για αυτό το λόγο έρχεται κόσμος να το δει. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά και χωρίς προβλήματα λειτουργούν τα καταστήματα» δηλώνει  ο κ. Βαγγέλης Κουράτορας.


«Όλα τα καταστήματα, όλες οι ταβέρνες λειτουργούν κανονικά και χωρίς προβλήματα και ο δρόμος είναι ανοικτός και ασφαλής» μας στην ταβέρνα του κ. Γ. Φραγκιαδάκη  συμπληρώνοντας πως «η άνοδος του νερού έχει δημιουργήσει μια εικόνα της λίμνης που δεν έχουν δει πολλοί άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου