Κυριακή 12 Μαΐου 2019

50 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Aλυτα προβλήματα στην ενδοχώρα των Χανίων

DROMOSPESMENOSΑνοικτές παραμένουν οι “πληγές” στα ορεινά χωριά του Δήμου Πλατανιά καθώς 50 μέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα, το κεντρικό επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει σε άσχημη κατάσταση.
Μηχανήματα εργάζονταν χθες το μεσημέρι στο Λαγγό για την απομάκρυνση βράχων.
Μηχανήματα εργάζονταν χθες το μεσημέρι στο Λαγγό για την απομάκρυνση βράχων.
Κάτοικοι των Νέων Ρουμάτων επικοινώνησαν με τα “Χ.ν.” εκφράζοντας την αγωνία τους για το θέμα της προσβασιμότητας στην περιοχή τους, ενώ το ζήτημα “καίει” και το Ανατολικό Σέλινο που περιμένει να εξυπηρετηθεί από τον κάθετο οδικό άξονα Σκινές- Σούγια.
STYLOS
«Ανακοινώθηκε ότι βγήκαν κάποια χρήματα, είπε προχθές ο αντιπεριφερειάρχης σε εσάς στα “Χ.ν.” ότι οι εργασίες για την προσβασιμότητα στο δρόμο Σκινές- Σούγια θα ξεκινήσουν άμεσα αλλά ακόμα δεν έχουμε δει κάτι» μας είπε κάτοικος της περιοχής.
Στο δρόμο προς τα Νέα Ρούματα, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη. Σε δύο τουλάχιστον σημεία ο δρόμος είναι κομμένος και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παράκαμψη, στη θέση “Λαγγός” μεγάλοι βράχοι κρέμονται πάνω από το δρόμο, ενώ σε πολλά άλλα σημεία τα χώματα αριστερά και δεξιά του δρόμου δεν επιτρέπουν παρά μόνο τη διέλευση ενός ΙΧ, μικρού λεωφορείου ή μικρού φορτηγού.
«Φοβάμαι ότι κοιτάνε πρώτα τον τουρισμό και τον Πλατανιά το παραλιακό μέτωπο και όχι όλο το Νομό» δηλώνει ο Μ. Μπουλταδάκης.
«Φοβάμαι ότι κοιτάνε πρώτα τον τουρισμό και τον Πλατανιά το παραλιακό μέτωπο και όχι όλο το Νομό» δηλώνει ο Μ. Μπουλταδάκης.
«Ο δρόμος πρόσβασης στα Νέα Ρούματα είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και δεν βλέπω και να φτιάχνεται!» λέει στα “Χ.ν.” ο κ. Μανώλης Μπουλταδάκης μόνιμος κάτοικος Νέων Ρουμάτων.
Ο ίδιος έχει πολλά ερωτήματα. « Λένε ότι χρειάζονται μελέτες κτλπ και σωστά έτσι πρέπει να γίνει αλλά με μελέτες έγιναν και όλα τα τοιχία που έσπασαν από την κακοκαιρία! Και τα τεχνικά έργα θέλουν μελέτες αλλά θέλει και μελέτη για να βγουν ορισμένες πέτρες και μπάζα από το δρόμο; Δεν το νομίζω. Φοβάμαι ότι κοιτάνε πρώτα τον τουρισμό και τον Πλατανιά, το παραλιακό μέτωπο και όχι όλο το Νομό» σημειώνει. Μεγάλο είναι το πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση της περιοχής. Όλο το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από το Σκινέ προς το Αν. Σέλινο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, και η ηλεκτροδότηση των ορεινών χωριών γίνεται από το δίκτυο της Καντάνου μας λένε οι κάτοικοι.
«Συνεχίζουμε να έχουμε πολλές διακοπές ρεύματος, ολιγόλεπτες αλλά συχνές και αυτό προκαλεί πρόβλημα στις ηλεκτρικές συσκευές. Αυτό είναι κάτι που γίνεται σχεδόν καθημερινά» δηλώνει ο κ. Μπουλταδάκης.
«Οι ζημιές στο χωριό μας είναι πολύ μεγάλες καθυστερεί να δοθεί σε κανονική κυκλοφορία και το κεντρικό οδικό δίκτυο» σημειώνει ο Γιώργος.
«Οι ζημιές στο χωριό μας είναι πολύ μεγάλες καθυστερεί να δοθεί σε κανονική κυκλοφορία και το κεντρικό οδικό δίκτυο» σημειώνει ο Γιώργος.
«Όλο το χωριό έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές. Και οι περιουσίες μας και το αγροτικό οδικό δίκτυο για να πάμε σε αυτές. Έστειλαν κάποια μηχανήματα από το Δήμο για το αγροτικό οδικό δίκτυο αλλά βλέπουμε ότι καθυστερεί να δοθεί σε κανονική κυκλοφορία το κεντρικό οδικό δίκτυο ο δρόμος Αλικιανός-Σκινές προς Ανατολικό Σέλινο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή» αναφέρει ο Γιώργος κάτοικος των Ν. Ρουμάτων.
ΣΤΟ ΑΝ. ΣΕΛΙΝΟ
«Οι συγκοινωνίες προς και από το Ανατ. Σέλινο γίνονται με  δυσκολίες» σημείωσε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για το Ανατολικό Σέλινο κ. Ν. Φιωτοδημητράκης.
«Οι συγκοινωνίες προς και από το Ανατ. Σέλινο γίνονται με δυσκολίες» σημείωσε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για το Ανατολικό Σέλινο κ. Ν. Φιωτοδημητράκης.


Την ίδια στιγμή το Ανατολικό Σέλινο που βασίζεται για την επικοινωνία του με τα Χανιά με τον κάθετο οδικό άξονα Σούγια- Σκινές περιμένει άμεσα να προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού του δρόμου. «Αυτή τη στιγμή προς τη Σούγια μπορεί να πάει μόνο μικρό λεωφορείο. Για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του τουρισμού αλλά και των κατοίκων πρέπει να απομακρυνθούν τα μπάζα από διάφορα σημεία του δρόμου έτσι ώστε να φαρδύνει και να μπορεί να περνάει διπλό λεωφορείο» δηλώνει στα “Χ.Ν.” ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για το Ανατολικό Σέλινο κ. Φιωτοδημητράκης.
Όπως επισήμανε ο κ. Φιωτοδημητράκης τα τουριστικά καταλύματα της Σούγιας εξυπηρετούνται ως επί το πλείστον με τουρίστες που έρχονται με το λεωφορείο της γραμμής και δικά τους ΙΧ. «Το ότι δεν μπορεί να μπει στη γραμμή μεγάλο λεωφορείο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ελπίζουμε ότι θα απομακρυνθούν οι βράχοι που είναι στην άκρη του δρόμου στο Λάγγο και τα χώματα αριστερά και δεξιά του δρόμο ώστε να φαρδύνει ο δρόμος. Αυτό ζητάμε από την Περιφέρεια» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου