Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Καμίνης: «Στόχος είναι η ενότητα για την Δημοκρατική παράταξη»

Στόχος είναι “η ενότητα για την Δημοκρατική παράταξη” για τον υποψήφιο και δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη που το μεσημέρι της Τρίτης συναντήθηκε διαδοχικά με τον δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα και τον αντιπεριφερειάρχη Απ. Βουλγαράκη.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως “το πρώτο μήνυμα είναι πρώτα απ όλα ενότητα. Ενότητα γιατί η Δημοκρατική παράταξη κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ,ένας κατακερματισμένος πολιτικά χώρος να ενωθεί και να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στο πολιτικό μας στερέωμα . Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο για το τι συνέβη στη χώρα και για το τι πρέπει να γίνει. Και η αλήθεια δεν είναι πάντοτε εύκολη. Το τρίτο είναι ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην αγαπημένη μου Κρήτη όπου κάθε καλοκαίρι περνάω με την οικογένεια μου τις διακοπές κι έρχομαι εδώ να συναντήσω και παλιούς φίλους και δημάρχους, συναδέλφους και να περάσω δύο μέρες με πολλή δουλειά αλλά και πολύ ενδιαφέρον γιατί μαθαίνουμε συνεχώς πράγματα σ αυτή την περιοδεία.”
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καμίνης στους νέους. “Βλέπω τη χώρα να αδειάζει από τη νεολαία . Οι νέοι ακόμα φεύγουν. Πάνε στο εξωτερικό. Έχουν φύγει πάνω από 400.000 άνθρωποι. Και συνεχίζουν να φεύγουν. Κι αυτό είναι κάτι που επείγει. Πρέπει τα παιδιά να τα φέρουμε πίσω γιατί όσο καιρό μένουν εκεί βγάζουν ρίζες, αποκτούν δεσμούς με τις χώρες στις οποίες πάνε, κάνουν οικογένειες, παιδιά , εμπεδώνουν τις καριέρες τους οπότε επείγει να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας ,να μπορέσουμε να τους φέρουμε πίσω.
Πρέπει να αποκαταστήσουμε την πολιτική στη θέση που της αξίζει. Δηλαδή πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για αρχές και αξίες και προπάντων να τις εφαρμόσουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι οι νέοι απομακρύνθηκαν από την πολιτική. Απογοητεύτηκαν και υπάρχει κι αυτό το έστικτο που τους λέει ότι πάρα πολύ συχνά οι πολιτικοί έδρασαν υπολογίζοντας περισσότερο το προσωπικό τους συμφέρον παρά το κοινό συμφέρον. Είναι το πρώτο που πρέπει να αποκαταστήσουμε και μετά και την ενότητα στη χώρα η οποία είναι όχι μόνο απογοητευμένη, όχι μόνο γονατισμένη από την κρίση, αλλά μια χώρα συχνά διαιρεμένη . Η παράταξη μας έχει το ιστορικό καθήκον να ενώσει και πάλι την χώρα”.


Τέλος ο κ. Καμίνης ανάφερε πως τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά σε ότι αφορά την δική του υποψηφιότητα παρόλο που όπως είπε δεν έχει δίκτυο υποστηρικτών.απογοητεύσει τον κόσμο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου