Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017


Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους των Χανίων

Απομακρύνονται από συνεργεία του Δήμου 

05Περισσότερα από 20 εγκαταλελειμμένα οχήματα έχει αποσύρει μέσα στο 2017 ο Δήμος Χανίων από διάφορα σημεία της πόλης και των περιαστικών περιοχών!
H διαδικασία απόσυρσης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και γραφειοκρατική με αποτέλεσμα να παρατηρείται πολλές φορές αυτοκίνητα να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα πλαϊνά σημεία των δρόμων, σε πλατείες κα.
«Φέτος με τις διαδικασίες που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του 2016
έχουμε αποσύρει πάνω από 20 οχήματα από διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων» δηλώνει στα “Χ.Ν.” ο κ. Στέλιος Σταματουλάκης προϊστάμενος του τμήματος πρασίνου του Δήμου Χανίων.
Σύμφωνα με τον κ. Σταματουλάκη η διαδικασία απόσυρσης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Από τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί ο Δήμος Χανίων για εγκαταλελειμμέν αυτοκίνητο παλιότερα η δημοτική αστυνομία και τώρα το τμήμα ελέγχου θα τοποθετήσει ένα ενημερωτικό αυτοκόλλητο για 90 ημέρες. Το αυτοκόλλητο αναγράφεται μια προειδοποίηση στον ιδιοκτήτη του να το μετακινήσει. Ακολουθεί μετά την παρέλευση του τρίμηνου, δεύτερο αυτοκόλλητο αυτή τη φορά για 45 ημέρες και αφού πρώτα έχει ενημερωθεί η αστυνομία για να κάνει έρευνα αν το όχημα εμπλέκεται σε εγκληματική ενέργεια ή είναι αντικείμενο κλοπής.
«Συνήθως μετά το πρώτο αυτοκόλλητο χρειάζονται 6 με 9 μήνες για να προχωρήσουμε στην απόσυρση του. Υπάρχουν δύο πιστοποιημένες μονάδες από το Υπουργείου Μεταφορών που βρίσκονται στα Κεραμειά. Αυτές τα παραλαμβάνουν, τα κρατούν 10 μέρες μήπως τα ζητήσει κάποιος και στη συνέχεια αυτές τα διαλύουν για παλιοσίδερα κα. » λέει ο κ. Σταματουλάκης.
Έχει συμβεί αρκετές φορές μετά την καταστροφή ενός αυτοκινήτου να εμφανιστεί ένας ιδιοκτήτης και να κάνει παράπονα και να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο από τη στιγμή που οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες τότε ο ιδιοκτήτες δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθεί.
«Εμείς κάθε φορά που μπαίνει ένα αυτοκόλλητο το φωτογραφίζουμε και κρατάμε αρχείο, καθώς μερικές φορές τα σκίζουν και στη συνέχεια όταν γίνει η απόσυρση λένε ότι δεν τους είχαν βάλει αυτοκόλλητο κτλπ.» καταλήγει ο κ. Σταματουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου