Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

  

Ανάγκη εθελοντικής στήριξης στον Ερυθρό Σταυρό

Το ιστορικότερο τμήμα του τοπικού παραρτήματος είναι το τμήμα νοσηλευτριών το οποίο έχουν υπηρετήσει χιλιάδες Χανιώτισσες (φωτ. από παλαιότερη ορκομωσία)Κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης του ιστορικότερου τμήματος του παραρτήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού – του τμήματος εθελοντών νοσηλευτριών- απευθύνει το τοπικό παράρτημα καλώντας νέους Χανιώτες και Χανιώτισσες να εγγραφούν στο τμήμα.
Το ιστορικότερο τμήμα του τοπικού παραρτήματος είναι το τμήμα νοσηλευτριών το οποίο έχουν υπηρετήσει χιλιάδες Χανιώτισσες (φωτ. από παλαιότερη ορκομωσία)
Το ιστορικότερο τμήμα του τοπικού παραρτήματος είναι το τμήμα νοσηλευτριών το οποίο έχουν υπηρετήσει χιλιάδες Χανιώτισσες (φωτ. από παλαιότερη ορκομωσία)
Mετά από πέντε χρόνια και πολύ μεγάλες προσπάθειες το τοπικό παράρτημα κατάφερε να εξασφαλίσει για δύο μήνες την παρουσία στα Χανιά εκπαιδεύτριας του Ερυθρού Σταυρού που θα αναλάβει με μια σειρά σεμινάρια να δημιουργήσει τη νέα γενιά εθελοντών νοσηλευτριών.
Τη σημασία της στήριξης του τμήματος εθελοντών νοσηλευτριών αναφέρει ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος γιατρός Γ. Σκαράκης
Τη σημασία της στήριξης του τμήματος εθελοντών νοσηλευτριών αναφέρει ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος γιατρός Γ. Σκαράκης
«Είναι το πρώτο σώμα του Ε.Σ. στα Χανιά οι εθελοντές νοσηλεύτριες. Δημιουργήθηκε λίγο πριν έλθουν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες και ήταν το μόνο μη κυβερνητικό σώμα που βοήθησε τους ανθρώπους αυτούς να βρουν καταλύματα, να ξεκινήσουν να έχουν μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι ένα ιστορικό σώμα, τεράστιας σημασίας για τον Ερυθρό Σταυρό και πολύ μεγάλης προσφοράς στην κοινωνία» τονίζει μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο προέδρος του τοπικού παραρτήματος γιατρός κ. Γιάννης Σκαράκης.
Το παράρτημα Χανίων αποτελεί ίσως το πιο οργανωμένο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα και η προσφορά του στην τοπική κοινωνία είναι πολύ μεγάλη, ενώ καθοριστική είναι η στήριξη του και στο προσφυγικό.
«Θέλουμε να στηρίξουμε το τμήμα των νοσηλευτριών που αξίζει να στελεχωθεί.
Πετύχαμε με μεγάλες προσπάθειες να μας στείλουν μια εκπαιδεύτρια. Θα αναλάβουμε την φιλοξενία μας και το Νοέμβριο πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια για τις εθελόντριες νοσηλεύτριες. Οι εθελόντριες αυτές κρατούν ένα πολύ δύσκολο κομμάτι του Ερυθρού Σταυρού, είναι σχεδόν παντού για αυτό και πρέπει το τμήμα να στελεχωθεί ώστε να παραμείνει ενεργό» επισημαίνει ο κ. Σκαράκης.
Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση:  Ελ. Βενιζέλου 126 στο τηλέφωνο (28210) 52550 και (28210)43321 και e- mail: haniadept@redcross.gr.


Εργασίες βελτίωσης εγκαταστάσεων
ergasiesΑυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από εργασίες στους εξωτερικούς χώρους των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ερυθρού Σταυρού στην οδ. Ελευθερίου Βενιζέλου. Συνεργεία προχωρούν στην κατάλληλη διαμόρφωση του αύλειου πίσω χώρου του κτηρίου για την κατασκευή αποθηκευτικών χώρων για τις ανάγκες των τμημάτων του παραρτήματος. Σημειώνεται ότι ο τοπικός Ε.Σ. στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών, στις προσφορές της κοινωνίας αλλά και στο κληροδότημα Τορναζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου