Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αθώωση 50χρονου Χανιώτη για τον θάνατο της γυναίκας του

w12-18383902-221010Dikastirio-Ai8ousaΑθώο με ψήφους 4 έναντι 3 έκρινε τον  50χρονο   Χανιώτη που κατηγορούνταν για τη δολοφονία της συζύγου   στο χωριό Καμάρα  Κολυμπαρίου το 2016 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ είχε ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας.
Την αθώωση του κατηγορουμένου πρότεινε και ο εισαγγελέας έδρας. Τόσο ο 50χρονος όσο και οι δικηγόροι του από την αρχή είχαν υποστηρίξει ότι η γυναίκα αυτοκτόνησε. Αντίθετα συγγενείς της γυναίκας υποστήριζαν ότι δολοφονήθηκε από τον άντρα της και στη δίκη εκπροσωπήθηκαν με δικηγόρο ως πολιτική αγωγή.
Τα “Χ.Ν.” ζήτησαν την άποψη των δικηγόρων υπεράσπισης που δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση σημειώνοντας ότι η δήλωση τους είναι η απόφαση του δικαστηρίου.


Από τη μεριά της πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Γ. Περάκης δήλωσε για την υπόθεση πως «με ψήφους των ενόρκων ο κατηγορούμενος αθωώθηκε ενώ οι τρεις τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για την ανθρωποκτονία και την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Σε κάθε περίπτωση είναι εσφαλμένη απόφαση και δεν έχει καμία στοίχιση με τα αποδεικτικά στοιχεία που ήταν συντριπτικά για τον κατηγορούμενο και κυρίως με την ιατροδικαστική εξέταση που αποδείκνυε την ύπαρξη διάσπαρτων σωματικών κακώσεων στη γυναίκα στο κεφάλι, το λαιμό, τα άκρα, το θώρακα, που αποδείκνυε ότι είχε ασκηθεί βια σε βάρος της από τον κατηγορούμενο πριν την εκτέλεση της. Το σύστημα των ενόρκων προσβάλει το σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης και κατά την άποψη μου πρέπει να καταργηθεί. Θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα μελετηθεί από τον εισαγγελέα Εφετών και προφανώς πιστεύουμε ότι θα ασκηθεί έφεση ώστε να κριθεί η υπόθεση από μηδενική βάση σε δεύτερο βαθμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου