Κυριακή 8 Απριλίου 2012


ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ
Εγκλημα με νεκρό 52χρονο
Δημοσιεύθηκε στις: 07-04-2012

Στυγνή δολοφονία με θύμα έναν 52χρονο, πατέρα 4 ανήλικων παιδιών, χθες τα ξημερώματα στην περιοχή των Κεραμειών. Νεκρός είναι ο κτηνοτρόφος Γιώργος Αρβελάκης, ενώ η Αστυνομία αναζητεί τους δολοφόνους -που είναι τουλάχιστον δύο- ανάμεσα σε αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής.
Ο 52χρονος φέρεται να είχε πολλές προστριβές για θέματα ιδιοκτησιών, βοσκής και αγροζημιών με κατοίκους και ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Μαλάξας και των Κοντόπουλων.
Σημειώνεται ότι ο Αρβελάκης είχε αποφυλακισθεί μόλις πριν από 7 χρόνια καθώς είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία συγχωριανού του πριν από 25 χρόνια.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Η δολοφονία έγινε λίγο πριν τις 12 το βράδυ. Ο 52χρονος κινείτο μόνος με το αγροτικό του αυτοκίνητο στον επαρχιακό δρόμο Μαλάξα - Κοντόπουλα Κεραμειών με κατεύθυνση τα Κοντόπουλα, που ήταν και το χωριό του. Σε απόσταση 300 μέτρων από τη διασταύρωση προς Μαλάξα, σε μια εσοχή του δρόμου τον περίμενε ένα όχημα, με τουλάχιστον δύο άτομα, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατροδικαστή και πιθανόν και τρίτο. Τη στιγμή που πέρασε από μπροστά τους το όχημα του κτηνοτρόφου άνοιξαν πυρ με καραμπίνες με 9βολα φυσίγγια, που χρησιμοποιούνται για κυνήγι αγριογούρουνου, προκαλούν πολλαπλά τραύματα και είναι σχεδόν αδύνατον να επιβιώσει το θύμα.
Δύο από τις βολίδες πέτυχαν τον άτυχο άνδρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του που εξετράπη της πορείας του και σταμάτησε 100 μέτρα πιο κάτω δίπλα στον δρόμο. Εκεί οι δολοφόνοι πυροβόλησαν ξανά το θύμα τους, αυτή τη φορά από πολύ κοντινή απόσταση προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του. Tο θύμα εντοπίσθηκε από διερχόμενο οδηγό.

Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
Την ιατροδικαστική έρευνα στο σώμα του 52χρνου πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής Χανίων κ. Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος και έκανε και αυτοψία στον χώρο τους συμβάντος χθες το πρωί (Παρασκευή). Ο κ. Μπελιβάνης μίλησε για τουλάχιστον δύο δράστες που έβαλαν και από αριστερά και δεξιά σε βάρος του θύματος. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είχαμε 5 πλήγματα, 5 διαφορετικούς πυροβολισμός από κυνηγετικό όπλο. Δύο εκ των βολών ήταν από πολύ κοντινή απόσταση, η μια εκ των οποίων έπληξε την κεφαλή και η δεύτερη τη δεξιά θωρακική χώρα. Επίσης είχαμε άλλες δύο βολές από αριστερά στην αρχή όταν το όχημα ήταν εν κινήσει», ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ιατροδικαστής.

ANAZHTOYNTAI
Μέχρι αργά χθες το βράδυ η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων συλλέγοντας στοιχεία. Ο Αρβελάκης είχε καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για τη δολοφονία συγχωριανού πριν από 25 χρόνια στην περιοχή των Κεραμιών, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δεν εμπλέκουν τις δύο υποθέσεις. Βγαίνοντας από τη φυλακή έκανε οικογένεια και είχε 4 παιδιά ηλικίας από 7 ετών το μεγαλύτερο ως 6 μηνών το μικρότερο. Στην περιοχή της Μαλάξας και των Κοντόπουλων είχε αναπτύξει κτηνοτροφική δραστηριότητα, χωρίς να λείπουν όμως οι αντεγκλήσεις πολλές φορές με κατοίκους, αγρότες για θέματα ιδιοκτησιών και αγροζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου