Δευτέρα 9 Απριλίου 2012


ΣΤΟ ΙΝΚΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ικανοποίηση για την πορεία του 2011
Δημοσιεύθηκε στις: 09-04-2012

Κερδοφόρο παρά την κρίση, ήταν το 2011 για τον συνεταιρισμό ΙΝΚΑ, όπως τονίσθηκε στη χθεσινή ετήσια συνέλευσή του. Από τους μετόχους που μίλησαν στη συνέλευση αναφέρθηκε πολλές φορές η ανάγκη στήριξης του ΙΝΚΑ και των τοπικών επιχειρήσεων σε βάρος των πολυεθνικών ενώ ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Απ. Αλεξάκης ζήτησε από τους Χανιώτες ενόψει του Πάσχα να μείνουν μακριά από τις πολυεθνικές.
«Ηταν μια καλή χρονιά το 2011 παρά την κρίση. Είχαμε μια αύξηση της κερδοφορίας από 2.6 και 2.8 εκ. ευρώ μετά από τις αποσβέσεις. Πιστεύω ότι θα βγούμε 5η σε κερδοφορία εταιρεία στην Ελλάδα. Αυτό, αν υπολογίσουμε ότι έχουμε και 40 εκ. σε τοπικά προϊόντα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, βοηθάμε ώστε να μένουν τα χρήματα στον τόπο μας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αλεξάκης.
Απευθυνόμενος στους Χανιώτες ο κ. Αλεξάκης σημείωσε πως «κάνω έκκληση ενόψει του Πάσχα να μην πάει κανείς να ψωνίζει από την Carrefour, τη Lidl, το Βασιλόπουλο, αυτά τα χρήματα θα φύγουν κατευθείαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο. Είναι παρανοϊκό να μην ψωνίζουμε από τοπικά καταστήματα για να μένουν τα χρήματα στον τόπο μας. Εμείς έχουμε διαθέσει 695.000 ευρώ στον κοινωνικό τομέα και πρόσφατα 60.000 στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία και απασχολούμε 724 εργαζόμενους. Θα πρέπει να δώσουμε ένα "μπράβο" στους Χανιώτες που έχουν ένα συνεταιρισμό που έχει το 60% του τζίρου του νομού. Από τώρα και στο εξής όμως θα δυσκολέψουν τα πράγματα, γιατί οι οι τράπεζες δεν δίνουν χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτός είναι ο φόβος μας», σημείωσε ο κ. Αλεξάκης.
Τη συνέλευση χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης ευχαριστώντας το ΙΝΚΑ και τον κ. Αλεξάκη για τη στήριξη του στη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο πρώην γ.γ. του ΕΟΤ κ. Σκουλάς, ο διευθυντής της "Νέας Τηλεόρασης" κ. Παπακωνσταντής ενώ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Κεμεσίδης, Χατζηδάκη, Ξυνίδης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου