Τρίτη 3 Απριλίου 2012


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ
Παρελθόν το θέατρο στην Ανατολική Τάφρο
Δημοσιεύθηκε στις: 03-04-2012

Οριστικά παρελθόν αποτελεί το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου με την εικόνα που το είχαμε γνωρίσει την τελευταία 20ετία. Και χθες συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων απομάκρυναν τα σίδερα κρατώντας όσα ήταν σε καλή κατάσταση, έκοβαν τους συνδέσμους που χρησιμοποιούνταν για το 'δέσιμο' των σκαλωσιών και παράλληλα πραγματοποιούνταν εργασίες ετοιμασίας του χώρου προκειμένου να μετατραπεί σε ένα νέο θέατρο πιο φιλικό στον περιβάλλοντα χώρο.
Τουλάχιστον μια εβδομάδα κράτησαν οι εργασίες της εταιρείας 'Βιοσώλ' για την αποσυναρμολόγηση του θεάτρου, ενώ μια εβδομάδα αναμένεται να διαρκέσει και η εργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για να γίνει η διαλογή και να απομακρυνθούν τα σίδερα.
Σημειώνεται ότι το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου κατασκευάστηκε το 1991 για την πραγματοποίηση των τότε εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Μάχης της Κρήτης. Σύμφωνα με την Αρχαιολογία η κατασκευή έγινε χωρίς να τηρηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, προσέβαλε τον χώρο και το Υπουργείο Πολιτισμού είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του.
Το Γραφείο Χανίων της Επιστημονικής Επιτροπής Οχυρωματικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού προχώρησε στη σύνταξη μελέτης του θεάτρου, ώστε το νέο θέατρο να είναι φιλικό προς τον χώρο, το μνημείο και τους πολίτες που θα απολαμβάνουν τις παραστάσεις συνδυάζοντας έτσι μια ενδιάμεση ανάδειξη των οχυρώσεων. Το έργο θα εκτελεστεί με αυτεπιστασία όπως και άλλα έργα και μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου