Τετάρτη 4 Απριλίου 2012


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Προς αξιοποίηση τα δέκα στρέμματα της “Αγρέξ”
Δημοσιεύθηκε στις: 04-04-2012

«Ο Δήμος Πλατανιά, από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ασχολείται με το θέμα των εγκαταστάσεων της πρώην 'Αγρέξ'. Εχει θέση και προτάσεις και περιμένει και από την τοπική κοινωνία τις δικές της».
Αυτό επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Πλατανιά, κ. Μανώλης Σολιδάκης, αναφορικά με τις εγκαταστάσεις 10 στρεμμάτων της 'Αγρέξ' στον Αλικιανό που ανήκουν στον Δήμο, ωστόσο, παραμένουν ανεκμετάλλευτες.
Μετά και την πρόταση του δημοτικού συμβούλου, κ. Γ. Κασελάκη, μέσα από τα 'Χανιώτικα νέα', για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου για τη νεολαία, το γκράφιτι και άλλες δραστηριότητες, ο κ. Σολιδάκης επισημαίνει πως «εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση και το έχουμε συζητήσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πλην όμως πρέπει να επεξεργαστούμε τις προτάσεις που έχουμε, γιατί δίπλα ακριβώς βρίσκεται το Μετόχι Ησυχάκη για το οποίο η τοπική κοινότητα Αλικιανού έχει υποβάλει προτάσεις για αξιοποίησή του για πολιτιστικές εκδηλώσεις, Λαογραφικό Μουσείο κ.ά. Οπως γνωρίζετε οι πόροι είναι περιορισμένοι και δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί και το ένα και το άλλο. Είναι μια πρόταση που είναι στο μυαλό μας. Δεν μπορούμε όμως να προχωρήσουμε δύο μεγάλα έργα στον ίδιο οικισμό. Εδώ θα κληθεί να μας πει την άποψή της και η τοπική κοινωνία».
Σύμφωνα με τον κ. Σολιδάκη, ο χώρος αξιοποιείται από τον Δήμο «ως πολυεργαλείο για αποθήκευση οχημάτων και μηχανημάτων. Το μεσημέρι οι πόρτες κλείνουν και έχουμε και άτομο και επιτηρεί. Δεν λέω ότι κάνουμε το τέλειο, αλλά προσπαθούμε. Επίσης το Δ.Σ. έχει κάνει δεκτή την πρόταση μιας ισραηλινής εταιρείας για να τις εκμισθωθεί ο χώρος ώστε να αποθηκεύσει συσκευασίες».
Αναφορικά με την πρόταση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, ο κ. Σολιδάκης τόνισε πως ο πρώην Δήμος Μουσούρων είχε υποβάλει αίτηση και είχε εγκριθεί μια άδεια 80 Kw, αλλά με τις αλλαγές στον 'Καλλικράτη', που απαιτούσε συγχώνευση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων, υπήρξε καθυστέρηση στην πρόοδο αυτού του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου