Δευτέρα 9 Απριλίου 2012


ΑΠΟ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Αγώνας δρόμου για την Ελλάδα
Δημοσιεύθηκε στις: 09-04-2012

«Τρέξαμε για την Ελλάδα, τους Ελληνες, το Πυροσβεστικό Σώμα και για μας ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία». Ο πυροσβέστης Απόστολος Πετράκης, μαζί με τον υποπυραγό Γιάννη Κοτσιώνη της Π.Υ. Χανίων, συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας πριν από λίγες ημέρες, δίνοντας ένα παράδειγμα ήθους, αγωνιστικότητας και άμιλλας.
Ο Γιάννης Κοτσιώνης πήρε την 647η θέση ανάμεσα σε 18.000 δρομείς, ενώ ακολούθησε ο Aπόστολος Πετράκης.
«Η απόφαση της συμμετοχής ήταν δική μας και τα έξοδα δικά μας. Με τη βοήθεια της Υπηρεσίας και την ενδυμασία που μας δόθηκε τρέξαμε και για την Ελλάδα και το Σώμα της Πυροσβεστικής. Και οι δύο έχουμε τρέξει και σε αλλους Μαραθώνιους. Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος και η διαδρομή είναι μαγευτική, αφού η Βαρκελώνη είναι γεμάτη με αρχαιολογικά μνημεία», επισημαίνει ο Απόστολος.
Αυτό που συνεπήρε τους Χανιώτες ήταν η γνωριμία με τον κόσμο που έτρεχε και η αποδοχή που είχαν ως δρομείς από τους συναδέλφους τους. «Είχαμε εξαιρετική αντιμετώπιση από τον κόσμο, ακόμα από Ισπανούς συναδέλφους που κατάλαβαν ότι είμαστε πυροσβέστες και μας αποθέωσαν. Το ίδιο και οι Ελληνες που μας κατάλαβαν από τη σημαία μας. Αλλά και οι Ισπανοί μας φώναζαν 'γεια σου Ελλάδα' και ειδικά μετά το 30ό χιλιόμετρο, που η κούραση είχε συσσωρευτεί, όταν ακούς κάποιον να σου φωνάζει 'έλα Απόστολε, Γιάννη', σου δίνει έξτρα δυνάμεις», λέει ο πυροσβέστης.
Ο ίδιος θα ήθελε να δει περισσότερο κόσμο στη χώρα μας να τρέχει όχι μόνο σε αγώνες και Μαραθώνιους, αλλά και καθημερινά στο πλαίσιο της άθλησης.
«Στον αθηναϊκό Μαραθώνιο η συμμετοχή ήταν 6.000 άτομα, όταν στη Βαρκελώνη ήταν σχεδόν τριπλάσια. Θα ’θελα να συμμετάσχει περισσότερος κόσμος, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, αν όχι σε όλη τη διαδρομή, σε ένα μέρος της. Αξίζει τον κόπο. Για μένα τρέχοντας στη Βαρκελώνη ήταν πολυ συγκινητικό να βλέπεις να τρέχουν τυφλοί με έναν οδηγό μπροστά, άνθρωποι να τρέχουν ξυπόλυτοι, άνθρωποι από διάφορα έθνη, τόσο ξεχωριστοί, αλλά και τόσο ίδιοι», επισημαίνει ο Απόστολος.
Η προετοιμασία για τη συμμετοχή στον αγώνα κράτησε περίπου δύο μήνες και ο επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή σε αγώνες των 20 χλμ. και ενδεχομένως τον Νοέμβρη στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Φεύγοντας από τα Χανιά οι δύο δρομείς είχαν στην καρδιά τους τις ευχές των συναδέλφων τους και «αυτό ήταν ένα από τα πιο σημαντικά εφόδιά μας».
Ο προϊστάμενος των δύο αντρών, διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού, κ. Γιάννης Μαραγκάκης, δηλώνει την υπερηφάνεια του ίδιου και του Σώματος για την προσπάθεια των δύο αντρών. «Εκπροσώπησαν την Υπηρεσία μας επάξια και τη χώρα τους πάνω από όλα. Συμμετείχαν με δικά τους έξοδα στη Βαρκελώνη και είναι σημαντικό να το τονίσουμε αυτό, πήγαν για να υπηρετήσουν το Σώμα, για να τιμήσουν το Σώμα και όχι τον εαυτό τους, γι’ αυτό και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου