Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΣΥΡΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Πορεία ενάντια στο καθεστώς Ασαντ,

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο καθεστώς Ασαντ πραγματοποίησαν χθες, στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, Σύροι από την πόλη, αλλά και όλη την Κρήτη.
«40 χρόνια δικτατορίας είναι αρκετά», «Θέλουμε δημοκρατία, θέλουμε ελευθερία», «Κάτω ο δικτάτορας» ήταν ανάμεσα στα συνθήματα των Σύρων που κρατούσαν σημαίες της πατρίδας τους και ελληνικές.
Οπως δήλωσαν στα «Χ.Ν.», βρέθηκαν για άλλη μια μέρα στους δρόμους «για να σταματήσει ο Ασαντ να σκοτώνει τα παιδιά μας, τις γυναίκες, θέλουμε να διώξουμε αυτόν τον δικτάτορα. Εμείς θα τον διώξουμε. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι μαζί του, τον στηρίζουν, αλλά εμείς θα τον διώξουμε. Θέλουμε τη στήριξη από τους Ελληνες, τους Ευρωπαίους πολίτες. 40 χρόνια δικτατορίας· φτάνει πια».
Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, οι Σύροι μετανάστες σε όλο τον κόσμο, σε Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Καναδά, θα συνεχίσουν να βγαίνουν στον δρόμο. «Θέλουμε να διώξουμε τον δικτάτορα. Εμείς θα τον παλέψουμε με τα σώματά μας, εκείνος έχει τα όπλα, αλλά εμείς έχουμε το δίκιο. Μακάρι να μπορούσαμε και εμείς να είμαστε δίπλα στα αδέλφια μας στη Συρία, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε. Είναι πάνω από 3 εκατ. οι Σύροι που είναι μακριά από τη χώρα τους, εξαιτίας αυτού του δικτάτορα και δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Θα είμαστε στους δρόμους μέχρις ότου φύγει ο δικτάτορας και οδηγηθεί στα δικαστήρια να λογοδοτήσει για όσα έχει κάνει», ανέφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου