Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«Ζούμε καλύτερα όταν μοιραζόμαστε»
Δημοσιεύθηκε στις: 06-12-2011

Στη θετική συμβολή του εθελοντισμού στην ψυχική υγεία του εθελοντή αλλά και στην εμπειρία από την εφαρμογή του σε άλλες χώρες, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.
Εκδήλωση με θέμα: «Εθελοντισμός, το + σήμερα» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδο», στο Πολιτιστικό Στέκι του Συλλόγου, στον Κάτω Δαράτσο.
Η σύμβουλος - ψυχοθεραπεύτρια Νεκταρία Πατεράκη - Καστρινάκη στάθηκε στα ψυχολογικά οφέλη του εθελοντισμού. «Ο άνθρωπος έχει τον αλτρουισμό μέσα του, ζει καλύτερα μέσα στην ομάδα, ζει καλύτερα όταν μοιράζεται, έχει ανάγκη να προσφέρει. Συμμετέχοντας σε μια εθελοντική δράση μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς, ενισχύει τη συλλογικότητα, επίσης βοηθάει στο να βιώνουμε λιγότερο την απώλεια των αξιών, της ευμάρειας κ.ά.».
Στην κοινωνική θέση του εθελοντισμού αναφέρθηκε και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Απόστολος Δόλλας μεταφέροντας την εμπειρία του από την εφαρμογή του εθελοντισμού στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Συλλόγου «Το Ρόδο», η αντιδήμαρχος Χανίων κα Χατζηδάκη και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κουρουπάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου