Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
«Εμπλοκή» στη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου
Δημοσιεύθηκε στις: 13-12-2011

Η διεκδίκηση τμήματος των Αγίων Αποστόλων βάζει σοβαρά εμπόδια και στην προσπάθεια του Παγκρήτιου Συλλόγου «Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη» για τη δημιουργία ανοικτού θεάτρου με το όνομα του μεγάλου μουσουργού στην περιοχή.
Η ενημέρωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της χθεσινής εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο τέως δημοτικό κατάστημα Ν. Κυδωνίας, στον Γαλατά.
«Ως Νομαρχιακή Αρχή είχαμε κάνει μια προμελέτη για τη δημιουργία ανοικτού θεάτρου στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων. Το θέατρο θα είναι μέσα στη γη, δεν θα υπάρχει καμία τσιμεντοποίησή της ούτε θα αλλοιωθεί το τοπίο της. Ισα - ίσα θα αποτελέσει μια παρέμβαση σωτηρίας για τους Αγίους Αποστόλους. Δυστυχώς, η επόμενη Νομαρχιακή Αρχή δεν το προχώρησε και σήμερα με τη διεκδίκηση μέρους της περιοχής από παλιούς ιδιοκτήτες το θέμα έχει κολλήσει», ανέφερε ο κ. Γιώργος Αγοραστάκης στην εισήγησή του. Ο κ. Αγοραστάκης τόνισε, επίσης, πως πρωταρχικός στόχος και του Συλλόγου θα πρέπει να είναι η παράχωση των Αγίων Αποστόλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
Στον Δήμο Χανίων, προκειμένου να βρει χρήματα για την υλοποίησή της, κατατέθηκε πριν από 10 ημέρες η μελέτη για την αποκατάσταση και μετατροπή σε Μουσείο της οικίας Θεοδωράκη στον Γαλατά. Ο κ. Αγοραστάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την απόκτησή του, στη συμβολή του τ. Δήμου Νέας Κυδωνίας και στη σύμφωνη άποψη του νέου καλλικρατικού Δήμου Χανίων για τη μετατροπή του σπιτιού σε Μουσείο. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλες αυτές οι προσπάθειες δεν θα είχαν αίσιο τέλος χωρίς την κινητοποίηση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου