Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011


ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Συνεχίζονται οι προσπάθειες
Δημοσιεύθηκε στις: 24-12-2011

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο θέμα της μεταφοράς μαθητών από τη νέα χρονιά.
Χθες το βράδυ το ΚΤΕΛ Χανίων πραγματοποίησε συνέλευση των μελών του προκειμένου να συζητήσει και αυτό το θέμα. Το ζήτημα απασχολεί έντονα τους αυτοκινητιστές που δεν έχουν καθορίσει ακόμα τη στάση τους.
Για το ίδιο θέμα σε σύσκεψη καλεί τους δημάρχους του Νομού Χανίων, την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι, ο δήμαρχος Πλατανιά και γραμματέας της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Μαλανδράκης. Η σύσκεψη θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του Δήμου Πλατανιά στο Γεράνι και έχουν κληθεί όλοι οι δήμαρχοι του Νομού και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων και Ρεθύμνου, κ. Καψανάκης.

ΤΑ ΤΑΞΙ
Από την πλευρά του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί ο πρόεδρός του, Ηλίας Καραπατάκης, αναφέρει πως, παρόλο που τα χρήματα είναι λίγα στους διαγωνισμούς που θα προκηρύξουν οι Δήμοι, θα συμμετάσχουν οι ιδιοκτήτες ταξί. 'Εμείς παίρναμε από το ΚΤΕΛ δρομολόγια που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει. Από όσο γνωρίζω κάτω από την ομπρέλα του Σωματείου οι συνάδελφοι θα κάνουν προτάσεις. Το επόμενο διάστημα θα κάνει διαγωνισμό ο Δήμος Κισάμου και ο Δήμος Χανίων και θα υπάρχει συμμετοχή, παρόλο που τα χρήματα είναι λίγα', ανέφερε ο κ. Καραπατάκης.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Σημειώνεται πως σε πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Κουκουλόπουλος, στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης, τονίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν θα δοθεί παράταση στις ισχύουσες συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από τις τέως Νομαρχίες, αλλά θα αναλάβουν να καλύψουν το κόστος της μεταφοράς οι Δήμοι.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Στο μεταξύ, συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά με θέμα την απευθείας ανάθεση για τη «μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πλατανιά για το σχολικό έτος 2011 - 2012», από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν άγονου διαγωνισμού.
Εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης. Επίσης θα συζητηθεί η «έγκριση πρακτικού εκτίμησης αξίας ακινήτου εντός οικισμού Καμισιανών Δημοτικής Ενότητας Κολυμπαρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου