Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τα σχολεία έχουν θέρμανση
Δημοσιεύθηκε στις: 08-12-2011

Πετρέλαιο με...«ρέγουλα» λένε οι Δήμοι των Χανίων στις Σχολικές Επιτροπές και στις διευθύνσεις των σχολείων προκειμένου να φτάσουν οι περιορισμένοι πόροι κατά 35%. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία η καλύτερη διαχείριση που έχει γίνει μέχρι στιγμής από όλους τους Δήμους έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σχολική μονάδα χωρίς θέρμανση.
«Όλα τα σχολεία μας και τα πιο ορεινά εφοδιάστηκαν στην ώρα τους με πετρέλαιο, παρά του ότι γενικά η διαδικασία για την προμήθειά του δεν ήταν και η πιο εύκολη. Εμείς, πάντως, αυτό που λέμε στους διευθυντές των σχολείων είναι να το χρησιμοποιούν με "ρέγουλα" χωρίς σπατάλη ώστε να φτάσει», δηλώνει ο κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης αντιδήμαρχος Πλατανιά υπεύθυνος για θέματα παιδείας.
Ανάλογη είναι και η απάντηση του αντιδημάρχου Σφακίων κ. Πρωτοπαπαδάκη. «Τα σχολεία ήταν το βασικό μας μέλημα και φροντίσαμε ώστε έγκαιρα να έχουν πετρέλαιο», τονίζει.
Εγκαιρα εφοδιάστηκαν με πετρέλαιο και οι σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας, όπως επισημαίνουν και οι κ. Κοτζαμιχάλης και οι κ. Βογιατζόγλου υπεύθυνοι για τις αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές. Μάλιστα όπως επισήμαναν δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για όλο τον χειμώνα στα Χανιά.
«Παρά τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις έγκαιρα κάναμε διαγωνισμό και από το φτηνότερο βενζινάδικο. Βάλαμε πετρέλαιο πρώτα στο Δ.Σ. Ελους, που είναι το πιο ορεινό καθώς εκεί όπως είναι φυσικό το κρύο πιάνει νωρίτερα», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Μιχάλης Μουντάκης.
Οσον αφορά τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου ο δήμαρχος Γιώργος Δερμιτζάκης τονίζει πως «τόσο τα σχολεία στην Κάντανο όσο και στο Ροδοβάνι που πιάνει νωρίς το κρύο έχουν πάρει πετρέλαιο εδώ και 15 ημέρες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Στον Δήμο Αποκορώνου, τέλος όπως επισημαίνει ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Μαρκάκης, παρά τα διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα, η προμήθεια του πετρελαίου έγινε γρήγορα και όλες οι σχολικές μονάδες λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου