Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ


ΣΕ ΧΑΝΙΩΤΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ
Βραβείο για βιολογικό λάδι
Δημοσιεύθηκε στις: 07-06-2011

To βραβείο ποιότητας του 'Γαστρονόμου', της 'Καθημερινής της Κυριακής' κατέκτησε ο Χανιώτης παραγωγός - βιοκαλλιεργητής Γιώργος Δημητριάδης από τον Αστρικα Κολυμπαρίου. Tο ελαιόλαδο της εταιρείας του, Biolea, βρίσκεται στα καλύτερα ντελικατέσεν καταστήματα του εξωτερικού και είναι φημισμένο για την ποιότητά του.
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο κ. Δημητριάδης, επισήμανε πως 'το σημαντικό δεν είναι η δική μας βράβευση αλλά το ότι δίνει μια γενική κατεύθυνση στους άλλους που κοιτάνε και ακούνε προκειμένου να δουν και αυτοί τι θα κάνουν, ειδικά σε μια εποχή που υπάρχει απαξίωση για τα πάντα και για τα αγροτικά προϊόντα. Βραβεύτηκα διότι θεωρήθηκε πως ό,τι κάνουμε παράγει ένα έργο. Αυτό με τιμά αλλά δεν αφορά μόνο εμένα. Δεν είναι προσωπικό ό,τι έχει γίνει επειδή αυτήν την προσπάθεια την έχουν στηρίξει πάρα πολύ άνθρωποι, με τον δικό του τρόπο ο καθένας. Είναι μια συλλογική προσπάθεια και αυτό το βραβείο τούς αφορά όλους'.
H ερώτηση για το αν αυτό που έχει κάνει ο ίδιος μπορεί να γίνει και από άλλους παραγωγούς η απάντηση του κ. Δημητριάδη είναι ξεκάθαρη. 'Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κάτι τελείως ιδιαίτερο. Η προσπάθεια ήταν συλλογική. Αν 3 - 4 περισσότερα άτομα θέλουν να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις υπάρχει έδαφος, υπάρχουν ευκαιρίες. Ο πρωτογενής τομέας έχει απαξιωθεί εντελώς, αυτή η απαξίωση δημιουργεί ευκαιρίες που αν δεν τις πάρουμε εμείς, θα τις πάρουν άλλοι', σημειώνει.
Ανάμεσα στα προϊόντα που διαθέτει η Biolea είναι ελαιόλαδο με λεμόνι και ελαιόλαδο με νεράντζι. Για τη δημιουργία τους μαζί με το λάδι αλέθονται ολόκληρα βιολογικά λεμόνια ή νεράντζια δίνοντας μια εξαιρετική γεύση στο προϊόν. Το βραβείο στον κ. Δημητριάδη απένειμε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελιάς, κ. Κ. Χαρτζουλάκης.
Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Χαρτζουλάκης τόνισε ότι ο κ. Δημητριάδης 'με την πρωτοπόρα αντίληψη αξιοποιώντας κοινοτικές ενισχύσεις και χέρι με χέρι με την έρευνα δημιούργησε αυτό που σήμερα βραβεύουμε'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου