Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Απεργιακό συλλαλητήριο
Δημοσιεύθηκε στις: 15-06-2011

Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση σήμερα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στη συγκέντρωση καλούν το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και Σωματεία, εκπρόσωποι των οποίων έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
'Το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, μαζί με τον λαό, δεν θα επιτρέψει σε καμία κυβέρνηση, κανένα Μνημόνιο, καμία τρόικα, που ήρθε ή μας την έφεραν σαν δύναμη κατοχής, να επιβάλλει φόρο υποτελείας στην πατρίδα και στον λαό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που περνά η κυβέρνηση και η τρόικα', ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Δ. Κορναράκης.
'Ο κόσμος της εργασίας δέχεται τη χειρότερη επίθεση με μειώσεις μισθών, συντάξεων, αύξηση φορολογίας, απολύσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής', ανέφερε η κα Ν. Κληρονόμου, γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας πως 'η κυβέρνηση συνεχίζει να δηλώνει υποταγή στο ξένο κεφάλαιο, στην τρόικα και στις επιταγές των Τραπεζών'.
'Το αίτημα όλων μας είναι να αλλάξει η πορεία και να σταματήσει η καθοδική και επικίνδυνη για την κοινωνία και την οικονομία υφεσιακή διαδικασία που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη', ανέφερε ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Χανίων, σημειώνοντας πως στην οικονομική κρίση και στα μέτρα της κυβέρνησης 'η απάντηση είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας με βασικούς μοχλούς, η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και η ενίσχυση του ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων'.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις - καταστήματα σήμερα μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. 'Σε έκτακτο Δ.Σ. πάρθηκε απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση με κλείσιμο των καταστημάτων όλη την ημέρα, εκ παραδρομής γράφτηκε για τρίωρο, αλλά συζητώντας με τους συναδέλφους μας, η απόφαση αφορά όλη την ημέρα. Καλούμε τους εμπόρους να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις', ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, κ. Γ. Μαργαρώνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Τη συμμετοχή και τα καλέσματά τους στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν Σωματεία, Οργανώσεις, κόμματα, επιστημονικοί φορείς κ.ά. Ειδικότερα:
- Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ: 'Οι συνταξιούχοι ζούμε τον δικό μας Γολγοθά από τα απάνθρωπα σε βάρος μας μέτρα, όταν μάλιστα σε κάποιους οικονομικά ισχυρούς και πολιτικά υψηλά ιστάμενους, διαπράττοντας οικονομικά εγκλήματα και αναπαράγεται η απανθρωπιά και η κτηνωδία των αδίστακτων κυνηγών του σκοτεινού πλουτισμού και η διαφθορά συνειδήσεων. Με οργή φωνάζουμε τέλος στην ανοχή', λένε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχου του ΟΑΕΕ Χανίων.
- Τεχνικό Επιμελητήριο: Το ΤΕΕ/ΤΔΚ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, σήμερα καθώς και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στις 10 π.μ., τονίζοντας πως η απεργία αυτή αποτελεί το ελάχιστο μέτρο πίεσης ενάντια στις προωθούμενες από την κυβέρνηση και την τρόικα πολιτικές σε μια σειρά ζητημάτων που θίγουν άμεσα και ανεπανόρθωτα όλους τους Ελληνες, τον παραγωγικό ιστό και το επιστημονικό δυναμικό του τόπου μας.
- Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού Πολυτεχνείου: Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοινώνουν και διδάσκοντες στο Πολυτεχνείο, τονίζοντας πως 'με τον τρόπο αυτό εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση. Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξη μας στον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου που επίσης τίθεται σε κίνδυνο'.
- ΣΥΡΙΖΑ: 'Μπροστά μας είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αν περάσει εδραιώνει θεσμικά την ακόμη μεγαλύτερη ληστεία των εργαζομένων, περιθωριοποιεί με ασύλληπτη ανεργία και φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους και ιδιαίτερα τους νέους, επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις στον μεσοπόλεμο, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες απο τον ιδρώτα των εργαζομένων. Μόνο η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητά μας στους δρόμους και στις πλατείες μπορεί να εγκαλέσει το πολιτικό σύστημα και να το κάνει να αναλογιστεί τις ευθύνες του: Γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές μας, γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς, γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, γιατί η δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο. Ολοι στους δρόμους να πούμε ένα βροντερό όχι, γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει'.
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 'Το νέο σφαγείο κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. δεν πρόκειται να περάσει. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα κοινωνικό στήριγμα. Ισα - ίσα τρέμει τη λαϊκή οργή στις πλατείες, στις απεργίες, στους κοινωνικούς αγώνες.
Μπροστά στην προοπτική μιας κοινωνικής τραγωδίας μακράς διάρκειας οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν άλλη επιλογή από την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Το άθλιο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει, η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου', αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων.
- ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία ανακοινώνει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων.
- ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΥΛΑΚΩΝ: Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι υπάλληλοι στις φυλακές Χανίων και Αγιάς. Κατά τη διάρκεια της απεργία δεν πραγματοποιούνται εξωτερικές εργασίες από ομάδες κρατουμένων, επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, πλην των εκτάκτων περιστατικών, ενώ οι αποφυλακίσεις και οι εσωτερικές λειτουργιές της φυλακής θα γίνονται κανονικά από το προσωπικό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου